Helgen: blåsor och "freshly stolen"

Då är jag tillbaka från semestern i Liverpool. Vi har haft en fantastisk helg med en del komiska inslag. Det började med att vi inte riktigt visste var hotellet låg. I ett regnigt Liverpool hoppade vi av flygbussen alldeles för tidigt, utan att veta riktigt var vi befann oss. Vi hittade dock ett hotell och ringde en taxi därifrån. Det visade sig att vi bodde lååååångt ifrån stan i hamnen och ett industiområde. Detta fick vi bittert erfara när vi nästa dag, efter andras information och vägbeskrivning. 20 minuter till fots skulle det ta sa de. I verkligheten tog det 1 timma och 20 minuter, i högklackat och i ett ganska ruffigt område. Som tur var fanns det en och annan pub på vägen (varför kan man undra) så vi stannade till för en öl och ett glas vin. Resultatet av promenaden blev blåsor på fler än en tå.

Utsikt från hotellrummet!!

På kvällen var vi lite klokare - vi tog taxi och åkte in till Jamie Carraghers restaurang för att äta en god middag. För er som inte vet (jag lärde mig där) är han en fotbollsspelare i Liverpool. Restaurangen låg precis runt hörnet till Mathew street, en av partygatorna och även gatan där The Beatles The Cavern ligger. Det var värsta öset där, man spelade salsa på gatan och massor av folk flockades runt omkring dem. Härligt! Eftersom vi var trötta från dagens besök på Beatlesmuseet och shopping, åkte vi hem ganska tidigt - just det ÅKTE - det blev en taxi igen till vårt lilla hotell långt borta i Tjotaheiti.





The Cavern

Jamie Carraghers restaurang

 Det var lite rörigt där för de hade precis tagit över hotellet. Personalen var mycket tillmötesgående och trevliga men vi kunde inte betala med kort, de klagade konstant på att de hade mycket att göra - skaffa personal, alkoholtillstånd, internet, telefon osv osv. Det kändes inte riktigt som vårt problem som betalande gäster men det stoppade dem inte från att berätta allt för oss. Hur som helst, även deras vägbeskrivningar och tidåtgång var helt åt helsike. Vi skulle till Anfield fotbollsarena och fick information om bussar och vägar och tid och avstånd vilka visade sig vara helt åt skogen! Vi suckade och gjorde som en turist ska göra, gå till turistinformationen vid busstationen. Vi hittade dit men tyvärr var alla rundturer fulla så vi fick aldrig se insidan av stadion. Men vi gick in på museet och fick så klart se utsidan.





På sen eftermiddag var det dags att åka tillbaka till verkligenheten igen. Det var lite jobbigt att ta avsked men han kommer ju hem snart, bara tre veckor till. När vi satt och tog igen oss på en bar efter promenader där fötterna värkte av blåsor, långa omvägar pga fel vägbeskrivningar osv kom en kille och sa:

"Would you like to buy perfumes and aftershaves freshly stolen?"

Innan vi fattade vad han sa, stirrade vi på honom med frågande blick. Vad då "freshly stolen"? Men så var det nog, mitt på blanka måndagseftermiddagen mitt i centrala Liverpool, freshly stolen perfumes and aftershaves - ett minne för livet helt klart!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0