Renées goda bröd alá Cecilia


Ingredienser
2 dl havregryn
5 dl siktat dinkelvetemjöl (jag använde grahamsmjöl)
1 dl linfrön
1 dl russin (jag använde blandad torkad frukt från ICAs självplock)
1 dl grovt hackade hasselnötter (jag använde blandad nötter/frön från ICAs självplock)
2 tsk bikarbonat
1 nypa havssalt
4 dl naturell yoghurt (jag använde creme fraiche)
3 msk honung
1 st äpple (jag använde päron)
2 msk blandade frön till topping
10 st örtblad till dekoration
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke utom fröna som ska strös på brödet.
3. Rör sedan ner yoghurt och honung.
4. Riv i äpplena.
5. Lägg ett bakplåtspapper i en brödform och häll ner smeten.
6. Strö på fröna och lägg på några örtblad.
7. Grädda brödet på nedersta valsen i cirka 80 minuter. Kontrollera brödet med ett träspett - är det torrt så är brödet klart.