Renées goda bröd alá Cecilia



Ingredienser

2 dl havregryn
5 dl siktat dinkelvetemjöl (jag använde grahamsmjöl)
1 dl linfrön
1 dl russin (jag använde blandad torkad frukt från ICAs självplock)
1 dl grovt hackade hasselnötter (jag använde blandad nötter/frön från ICAs självplock)
2 tsk bikarbonat
1 nypa havssalt
4 dl naturell yoghurt (jag använde creme fraiche)
3 msk honung
1 st äpple (jag använde päron)
2 msk blandade frön till topping
10 st örtblad till dekoration

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke utom fröna som ska strös på brödet.

3. Rör sedan ner yoghurt och honung.

4. Riv i äpplena.

5. Lägg ett bakplåtspapper i en brödform och häll ner smeten.

6. Strö på fröna och lägg på några örtblad.

7. Grädda brödet på nedersta valsen i cirka 80 minuter. Kontrollera brödet med ett träspett - är det torrt så är brödet klart.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0