Söndagsgöra

Idag har jag skött om mitt hem. En rejäl avstädning har det blivit. Badrummet skiner som det som aldrig har gjort förut. Fattar inte varför vattnet här uppe behöver innehålla så mycket kalk med läskiga kalkavlagringar på kaklet som resultat. Efter mycket stånk, skrubb och svett är de nu borta dock. Köket också rent. Nu väntar jag på att golvet ska torka så jag kan polisha det också. Sovrummet väntar på dammsugning och svabbning och hallen likaså. Sedan måste jag ta mig till centrum för inköp av ett par svarta finbyxor till begravningen och till Rusta för en plastkorg till alla mina kryddor som bara ligger i plastpåsar utan ordning. Så ser nog min dag ut idag. Solen skiner,  himlen är blå, livet är ganska ok ändå :-)

Back to normal?

Förutom den förestående bergravningen nästa vecka och att Damir kommer hem på måndag, har nog livet återgått till det normala igen. Jag har börjat jobba, hösten har kommit, tvätten torkar numer inte längre på balkongen utan i extrarummet, samtal från föräldrar, veckohandel, städning. Tyvärr blir det nog inget roligt socialt denna helg då jag har svirat lite för mycket under augusti månad. Många är avundssjuka på lärares långa sommarlov men faktum är att när man är ledig, försvinner pengarna fortare än kvickt. Nu får jag alltså bita i det sura äpplet och spara de få slantar jag har kvar. Det ordnar sig nog för helt pank är jag inte riktigt än :-)

Nästa vecka blir en vecka som dock inte är normal. Ser otroligt mycket fram emot att D kommer hem på måndag så klart, sen är det farmors begravning på onsdag, vilken jag nästan har lite ångest för, men jag får ju stöd av D som ska vara med. Sen avslutas veckan med ett bröllop. Märklig vecka eller hur? Nästan lite som visan "Upp och ner, ner och upp, grisen gal i granens topp..." Surreaslistiskt liksom.

Inga inlägg på ett tag

Min farmor har avlidit så det är därför jag inte har skrivit något på länge. Begravningen är nästa vecka. Jobbigt. Antar att livet nu tvingar i mig en av de där osmakliga chokladbitarna igen...

...men sådan är en chokladask och livet antar jag.

Igår var det dags igen

Det har väl varit en knapp vecka sedan jag var på gymmet. Vet inte riktigt varför men det har helt enkelt inte blivit av. Igår gick jag dit igen. Tänkte jag skulle ge löparbandet en chans till. Och det är ju skönt! Känner verkligen att det tar i alla muskler men det värsta är ju efteråt då hela världen gungar! Golvet är som en båt på öppet, stormande hav - det gungar rejält!! Det känns lite som om man vore berusad så det är lite läskigt. Men jag tror jag vet varför: ovana och vätskebrist för igår var det något bättre än första gången då jag faktiskt fick avbryta all träning och gå in i omklädningsrummet och gråta en skvätt. Ja, jag gjorde det faktiskt för jag ville träna mer men kunde helt enkelt inte. Ja, ja, nu gick det ju bättre igår, golvet gungade inte lika farligt och jag kunde genomföra träningspasset! Jippii

Kan inte hjälpa det men en gammal sång dyker upp i huvudet. Den går ungefär så här: "Gungar, det gungar, det gungar, det gungar....."  Känner ni igen den?

Dags att ta sig till sjösjukebandet igen så cya later alligator

Åh, vad han är underbar

Mr darcy alltså! Jane Austin visste vad hon skrev om, det är ju helt klart!

*suckar lätt av förälskelse*

Det var väl attans så svårt...

...att slita sig från datorn!! Och jag som inte ens egentligen tycker att det är så roligt! Måste ta itu med de nyinköpta balkongblommorna och göra ballen riktigt fin. Ja, alltså...ballen och ballen...äh! Ni fattar hihihi

Kan rekommendera...

...filmen "Get Smart"


Undrar...

.....varför min lägenhet är så hmmm...ickestädad....

Varför ligger det ren tvätt som behöver strykas på gästsoffan?

Varför är den inte struken?

Varför ligger det sladdar i bokhyllan?

Vad gör alla böcker på fel ställen, dvs EJ i bokhyllan?

Varför finns det miljoner skor framme?

Varför är det dammigt?



SÅ......

VEM......

....................................................har stökat ner min lägenhet när jag var borta?? Va? Va? VEM??

Helgen i Malmö

Jag har haft en helt underbar helg hos Christel i Malmö! Vi har ätit gott, druckit gott, spenderat alldeles för mycket pengar (hmmm...verkar vara ett återkommande fenomen för mig denna sommar, skärpning till hösten!!) och PRATAT! Helgen har bara flugit iväg! 


Smarriga Piggelindrinkar - kan varmt rekommenderas!

Lite rock n' roll till Paradise City innan utgång pga föööör många goooda
piggelindrinkar!

Livemusik på Fagan's lättade upp stämningen ytterligare

Lite fika dagen efter på stan

Citybild på väg till centralstation

Sol, moln, regn - jag fattar inte

Så låg man där på beachen och njöt när värsta molnet dök upp. Nåväl, man ger väl inte upp så lätt heller? Låg kvar, löste korsord, tittade på folk, drack kaffe, åt en banan tills solen dök upp igen. Njöt av fulla muggar när det helt plötsligt började regna! Ja, just det - REGN!! Där gick gränsen faktiskt, bara att packa ihop och dra hem. Så nu sitter jag åter på datorns plats och gråter så övergivet...övergiven av solen alltså :-(


I morgon bär det av till Malmö! DÄR kanske det finns sol????

Beachen nästa

Vilket underbart väder!! Ska ta mig till Playa de Haninge idag och bara njuta av solen, en god bok och en god matsäck. Skippar nog gymmet tror jag. Är lite stel efter gårdagen då golvet gungade efter att jag gick av löparbandet. Borde kanske vila? Det dumma är att gymmet stänger redan vid 16 nu på sommaren eftersom det är ett gym hos en sjukgymnast. Nåväl, det får bli i morgon istället.

Ha det gott i solen folket! Äntligen får jag slappna av igen! Längtar....

Helgen: blåsor och "freshly stolen"

Då är jag tillbaka från semestern i Liverpool. Vi har haft en fantastisk helg med en del komiska inslag. Det började med att vi inte riktigt visste var hotellet låg. I ett regnigt Liverpool hoppade vi av flygbussen alldeles för tidigt, utan att veta riktigt var vi befann oss. Vi hittade dock ett hotell och ringde en taxi därifrån. Det visade sig att vi bodde lååååångt ifrån stan i hamnen och ett industiområde. Detta fick vi bittert erfara när vi nästa dag, efter andras information och vägbeskrivning. 20 minuter till fots skulle det ta sa de. I verkligheten tog det 1 timma och 20 minuter, i högklackat och i ett ganska ruffigt område. Som tur var fanns det en och annan pub på vägen (varför kan man undra) så vi stannade till för en öl och ett glas vin. Resultatet av promenaden blev blåsor på fler än en tå.

Utsikt från hotellrummet!!

På kvällen var vi lite klokare - vi tog taxi och åkte in till Jamie Carraghers restaurang för att äta en god middag. För er som inte vet (jag lärde mig där) är han en fotbollsspelare i Liverpool. Restaurangen låg precis runt hörnet till Mathew street, en av partygatorna och även gatan där The Beatles The Cavern ligger. Det var värsta öset där, man spelade salsa på gatan och massor av folk flockades runt omkring dem. Härligt! Eftersom vi var trötta från dagens besök på Beatlesmuseet och shopping, åkte vi hem ganska tidigt - just det ÅKTE - det blev en taxi igen till vårt lilla hotell långt borta i Tjotaheiti.





The Cavern

Jamie Carraghers restaurang

 Det var lite rörigt där för de hade precis tagit över hotellet. Personalen var mycket tillmötesgående och trevliga men vi kunde inte betala med kort, de klagade konstant på att de hade mycket att göra - skaffa personal, alkoholtillstånd, internet, telefon osv osv. Det kändes inte riktigt som vårt problem som betalande gäster men det stoppade dem inte från att berätta allt för oss. Hur som helst, även deras vägbeskrivningar och tidåtgång var helt åt helsike. Vi skulle till Anfield fotbollsarena och fick information om bussar och vägar och tid och avstånd vilka visade sig vara helt åt skogen! Vi suckade och gjorde som en turist ska göra, gå till turistinformationen vid busstationen. Vi hittade dit men tyvärr var alla rundturer fulla så vi fick aldrig se insidan av stadion. Men vi gick in på museet och fick så klart se utsidan.





På sen eftermiddag var det dags att åka tillbaka till verkligenheten igen. Det var lite jobbigt att ta avsked men han kommer ju hem snart, bara tre veckor till. När vi satt och tog igen oss på en bar efter promenader där fötterna värkte av blåsor, långa omvägar pga fel vägbeskrivningar osv kom en kille och sa:

"Would you like to buy perfumes and aftershaves freshly stolen?"

Innan vi fattade vad han sa, stirrade vi på honom med frågande blick. Vad då "freshly stolen"? Men så var det nog, mitt på blanka måndagseftermiddagen mitt i centrala Liverpool, freshly stolen perfumes and aftershaves - ett minne för livet helt klart!

RSS 2.0