Äntligen!!!

Idag åker jag till Liverpool för att träffa D! Längtar såå mycket och det ska bli såå skönt att träffa honom igen. Det är två månader sedan vi sågs och det är jäkligt jobbigt att vara ifrån varandra. Hela sommaren har varit en lång väntan och det är inte bra utan skapar en massa onödig stress och andra tråkiga känslor. Men, ikväll får jag träffa honom igen och snart kommer han hem!! Det är bara att hålla ut någon månad till.

Fan. Jipppi. Fan. Jippi.....upp och ner, ner och upp


Det var värst...

...vad det var svårt att komma igång idag...

Gammal skit

Hur mycket gammal skit samlar man på sig egentligen? Borde det inte finnas lagar för det? Jag menar, vi bor ju i Sverige, lagarnas land. Undrar om jag vågar mig på ett nytt försök till rensning i källaren? Hmmm...något måste man ju hitta på i regnvädret. Böcker, böcker, böcker...jag brukade tillhöra de som tyckte att man absolut inte får göra sig av med böcker men ge bort dem är jag ett stort fan av! Skolans bibliotek samt många av mina kollegor har numer många av mina gamla utlästa så att jag kan köpa fler (ughhrr hmmppffff och samla på mig igen!) men nu kanske det är dags att faktiskt flirta med Myrorna igen trots att de inte ville ha min bokhylla (och inte någon på Blocket heller)?
 
Jag ska också "kill a darling", dvs. faktiskt ta ner något som alltid har hängt på min vägg, en rot från ett träd som min morfar har gjort i ordning. Nu har den tjänat sitt syfte och jag behöver inte ha den uppe längre. Lite skönt faktiskt men slänger den gör jag inte. Det är ju ändå ett minne även om den får en ny plats i källaren ett tag.

Någon färg har det inte blivit än. Har lite svårt att bestämma mig för vilken nyans jag ska ha. Önskemålet från blivande sambon var ju någon ton av beige men vet ni hur många det finns???? Typ....tre biljoner!! Ok då, inte så många men ni fattar. Själv ville jag ha någon off-white så det är ju nästan samma. Det är en byrå och ett skrivbord som ska målas. Ibland blir jag frustrerad och tänker att jag ska måla hela skiten helt svart, bara så där!

Och det var dagens i-landsproblem från mig!

RAW

Igår satt jag och surfade på Ticnet för jag ville ha lite roliga saker att se fram emot under hösten. När jag hittade RAW stand-up comedy slog jag till! Jag har aldrig varit på stå-upp innan så det ska bli såå roligt. Hittade också Eddie Izzard den 19 december men den föreställningen var så klart utsåld. Tror jag det, när han en månad senare ska vara på Madison Square Garden i New York. Nästa gång kanske... Sedan hittade jag något till D i försenad födelsedagspresent också men det håller jag lite hemligt så länge.

Musik eller inte, förmodligen handlar det om inkompetens

Just precis när jag skulle gå till gymmet, kom jag på att jag varje gång jag är där säger till mig själv att jag ska fixa en spellista som passar till gymmet och varje gång jag kommer hem har jag glömt det. Lite som att pumpa däcken Helen :-D Därför bestämde jag mig för att innan jag går dit idag, ska jag fixa en. Sagt och gjort, jag satte igång iTunes och lyckades på något sätt radera allt som fanns på iPoden!!  Suck! Så nu är det bara att importera musiken igen och det tar ju lite tid men till gymmet ska jag om än senare. Hinner förmodligen med att äta lunch och att hänga upp tvätten också innan allt är klart.

Dagen som varit

Somande sent igår så jag sov länge - skönt! Framåt eftermiddagen tog jag mig till gymmet och svettades järnet fast jag inte skulle ta i så mycket. Skönt var det i alla fall. Kom hem, duschade och åt lite lunch/middag i form av en delikat linssoppa (se nedan). Kvällen har sedan gått åt till diverse småsaker t.ex. blogga, facebooka, leta info om min förestående resa osv. Gör gärna soppan, billig, god, dryg och nyttig!

Linssoppa
 
Till 4 personer behövs:
 
1 stor finhackad lök
1-2 matskedar olja
1-2 teskedar paprikapulver
3 dl okokta röda linser
1 1/4 liter buljong
2 råskalade potatisar i tärningar
2 matskedar  tomatpuré
1 tesked salt + lite svartpeppar
 
Tillbehör
matlagningsyoghurt efter tycke
1 vitlöksklyfta
 
1.Fräs löken i en kastrull på låg värme och i så lite fett som möjligt. Löken ska inte få färg, bara bli lite genomskinlig.
2. Pudra över paprikapulver och rör om.
3.Tillsätt alla övriga ingredienser och koka soppan sakta under lock i ca 30 minuter eller tills potatis och linser mosat sig. De röda linserna kokar sönder och mosar sig och gör soppan tjock och fin.
4.Servera med matlagningsyoghurt blandat med en pressad vitlöksklyfta.


Förresten...

...ska kanske ta mig en tur i skogen. Det ska finnas både blåbär och kantareller har jag hört.

Planer för dagen utan inbördes ordning

  • inköp av brun duk till köksbordet, kanske även ett brunt ljus gärna runt
  • inköp av färg till byrå och skrivbord
  • gym
  • hänga upp nya gardiner i sovrummet
  • ringa H




Tar en kopp kaffe i väntan

på bättre tider...

Vill bara...

...komma igång med mitt liv liksom. Just nu går jag bara och väntar på att allt ska hända och hur roligt är det på en skala? Nähe, dags för kragtagning igen kanske?

Dags att ta sig i kragen

och kliva in i duschen, göra mig i ordning för en tur till det lokala shoppingcentret.
Behöver ha ett regnställ och hoppas att de har något bra på rean. Skynda, skynda
innan rean tar slut för det är väl snart? Dessutom är kaffefiltret slut
.

Ringde verkstan...

...och det verkar som om vattnet "bara" är från ACn! Jippiii! En sak mindre att oroa sig för! Lysena däremot kommer att kosta 2700kr + arbete - mindre roligt men tvunget. Helt onödigt att gråta över alltså, eller så försöker jag intala mig i alla fall för visst fasiken hade man kunnat göra andra roligare saker för de pengarna!!     
   

Ny dag, nya överraskningar?

Egentligen borde det kanske stå: Ny dag, gamla överraskningar, eller kanske gammal dag, gamla överraskningar. Vad är det då som har hänt, jo, bilskrället har börjat läcka vatten! Nästa frågor bör så klart vara: Vad och varför?  Vattenpumpen?, Kylaren?  ACn? Ja, inte fan vet jag! Jag vet bara att jag måste ta den till verkstan för att fixa en motor till lysena, vilken är sönder och lite problem vid besiktningen. Jag vet också att detta kan bli dyrt och att jag inte vill spendera pengar på en så pass ny och dyr bil. Fan också!

Och ja, jag är irriterad idag!


Källarrensning

Vaknade tidigt med huvudvärk (omslag i vädret kanske låg till bakom), tog en tablett, gick och la mig igen och lyckades somna om faktiskt. När jag sedan vaknade framåt halvtiotiden var jag fit for fight för att ta itu med denna torsdag. I brist på målafärg, tog jag mig ner i källarförrådet för att röja lite. MEN, eftersom någon har staplat upp allt så att inget ska trilla ner insåg jag snabbt att om jag skulle röra någon låda, skulle alla andra rasa ner, dominoeffekten liksom, så jag kunde bara ta två som stod längst fram. Det blev alltså ingen jätteutrensning, vilket jag hade tänkt från början :-( Det får  bli när jag kanske flyttar någon gång istället. Faktum är att det är ganska ok och man får plats och det finns plats för nya saker som eventuellt behöver ha någonstans att förvaras, så egentligen behövs det inte i rödaste rappet.


Onsdag

  • Shopping med många " bargains" men ingen färg, vissa komponeneter att göra en vattenlöslig färg saknades visst
  • Skräckfilm och Polly
  • Tvätta
  • Blogga
  • Maila
  • TV-dinner

Tja, så har jag haft det idag, inte så illa faktiskt förutom lite obekväm i maggen efter Pollyn. Känns ungefär som efter en rejäl fylla: ALDRIG MER! men det vet man ju hur det blir med den saken hihihi


Måla

Nu ska jag strax ta mig till COOP och inhandla lite ny färg till min byrå och skrivbord. Det är ett tag sedan de blev ommålande så nu är det dags. Funderar på off-white eller någon beigeaktig nyans. Dags att logga ut, dra på sig kläderna, fixa till sig lite och dra ut på stan!

Skönt att vara hemma

Under större delen av min uppväxt har jag varit utomlands i varmare land under åtminstone fyra veckor av sommarlovet. Det må vara bortskämt eller inte men så var det. De senaste fem åren har jag aldrig varit hemma på sommaren - aldrig!  Har åkt så fort sommarlovet börjat och kommit hem dagen innan jobbet börjat igen. Måste erkänna att det har varit lite jobbigt att inte ha kunnat åka utomlands så mycket i år men faktum är att det har varit bra och nyttigt för mig att ha tvingats vara hemma, att ha tvingats göra saker här och att faktiskt tycka att det är ok att vara hemma, till och med skönt ibland. Visst är väl människan lite märklig och invecklad ibland?

Trådlöst nätverk

Denna underbara uppfinning har nu även nått mig och visst är det fantastiskt att kunna ta sin laptop och sitta precis var som helst utan att ha en massa sladdar och skit att ta hänsyn till!

Harry Potter och Halvblodsprinsen

Tråkig med underhållande inslag är nog en sammanfattande kommentar av filmen.

Bokhyllan och Myrorna

Skrev ju ett mail och skickade med ett par bilder på bokhyllan jag vill bli av med till Myrorna för några veckor sedan. Har ju inte uppdaterat er om vad som hände. Någon dag senare ringde någon representant och sa att de inte var intresserade eftersom den var för stor och att de inte skulle kunna sälja den pga det. Suck! Den är inte snygg och det är inte jag som har köpt den (utan X:et) men det är jag som vill bli av med den och det helst igår. Tycker den är fasansfullt ful och dessutom väldigt omodern. Tillhörande bord finns också. Enda anledningen till att jag har kvar den är att jag inte har något nytt att ställa i dess ställe och att det är bra förvaring. Nu har jag lagt ut den på Blocket men har inga förhoppningar.
Finns det någon som vill ha den så den slipper slängas? Fin ljusramp finns också

 


Dagens planer:

  • Gymmet - avklarat
  • Dusch och frulle - avklarat
  • Shopping av finklänning till bröllop med smakråd
  • Fika
  • Harry Potter och halvblodsprinsen


Låter inte det som en toppendag så säg?!



Globen med tillbehör 



Har haft en skitvecka!

Nog sagt om den. Den kommer ALDRIG tillbaka och det är en stor lättnad!! USCH!

Man kan säga att jag har ätit alla de äckligaste, suraste, mögligaste bitarna i asken förra veckan! Det innebär väl att alla de smarrigaste finns kvar??

/En som hoppas

Inga intelligenta inlägg längre

Verkar som om jag inte riktigt får till inläggen som jag vill. Inga intelligenta texter alls utan bara en redogörelse av det som händer i mitt liv. Hmmm...vänta nu lite...skulle det som händer i mitt liv inte vara intelligent? Nej, kanske inte men det hindrar dem inte från att hända ändå...intelligenta eller inte - det är mitt liv vi snackar om

Gårdagen

Föräldrarna åkte hem på förmiddagen, ganska nöjda med resan till Riga. Nöjd var jag också. På eftermiddagen åkte jag in till stan för att fika med en kompis. Smarrigt var det och lika trevligt som det var gott. Vi bestämde oss för att gå på bio också. Vi såg Män som hatar kvinnor och mot bättre vetande var vi inte de enda i Sverige som inte sett den. Nej, faktum var att salongen var fullsatt! Om, du som läser faktiskt tillhör en av de som inte sett den, bör du gå och göra det snarast! Verkligen toppenbra. Dessutom finns det en fördel med att inte ha sett den förrän nu: tvåan kommer i septemer och trean i november. Alltså behöver man inte vänta så länge på att få följa Lisbets och Kalle Blomkvists öden.

Efter bion gick vi till Bögis för en cider och lite nachos med dipp - smarrigt! Trevligt sällskap och trevlig miljö - kan väl inte bli bättre? Den enda smolken i bägaren var väl att jag fick vänta en halvtimme på pendeln hem men vad gör det om hundra år? :-)

Rigakryssning i bilder


I väntan på färjan




Vackert utsmyckat hus





Ockupationsmuseet. Rekommendras varmt!


Rör nosen för tur och lycka


Precis utanför operahuset.


I parken utanför operahuset.


Denna vackra kanal mitt i Riga  byggdes av svenskarna


Cool väggmålning. Kan ni se fönstren?


Den trängsta gatan i Riga


Svenskporten i Riga. Det sägs att en lettisk flicka var kär i en svensk pojke.
De lettiska pojkarna tyckte inte om det så de murade in henne levande i
muren i denna port. Om man är förälskad, kan man , om man går här vid midnatt
höra henne viska: jag älskar honom ändå!

Jag har haft...

...en medioker dag...inte en av de mest osmakligaste pralinerna men inte en av de smarrigaste heller. Längtar efter D också. Snart är han här igen!


4th of July och pannkakor

Igår var det 4 juli och USAs nationaldag. Jag var inbjuden till en fest för att fira den men egentligen var det nog bara en bra ursäkt för att träffas, äta god man och dricka drinkar och vin! Men allt gick i amerikanska tecken: maten, dekoren, värdinnan :-) så jag tog med mig en liten present i form av amerikanska pannkakor på flaska. Låter lite märkligt men pulvret kommer i en flaska och man häller bara på mjölk, skakar som tusan en stund och vips är smeten klar att gräddas till söta, vaniljsmakande pannkakor. Imorse provade jag själv och de blev goda men inte så många som det stod på flaskan. Jag fick väl ut 5 istället för 12-14 som det stod. Jag undrar hur stora eller små de egentligen räknade?Pyttesmå eller?

Tjejfest ikväll

Ser fram emot tjejfest ikväll. Temat är 4 July och det har jag aldrig firat innan så det ska bli extra roligt. Återkommer.

Vad ska du göra idag?

Idag har solen gått i moln och vädret är mycket svalare. Det känns friskt och skönt i luften och man kan andas utan att behöva ha sin inhalator igen :-) Tvätten hänger ute på balkongen för att torka, dammsugaren har varit framme och nu ska jag strax ta itu med gästrummet, där det behövs rensas ut. Böcker och gamla tidningar slängas, DVD-filmer flyttas osv. ja ni fattar - utrensning helt enkelt. Det är skönt! Blir liksom en uppfriskning i livet. Sedan hoppas jag att Myrorna ska komma och hämta min bokhylla och ett par bord som ligger i källaren. Det hade varit extra skönt att bli av med faktiskt så jag håller tummarna. Gammal skit ska man inte ha kvar helt enkelt!

Ha en trevlig lördag alla!

Extreme Home Makeover

Det finns ett program som jag avskyr och det är Extreme Home Makeover! Ett typiskt amerikanskt snyftprogram där rika människor (TV-bolaget i detta fall) känner sig duktiga över att ha hjälpt  någon som har det svårt. Jo, visst låter det bra och tanken är väl fin MEN måste det vara så extremt? Ja, ja jag fattar titeln men klienterna, de behövande eller kunderna eller vad man nu ska kalla de som får ett nytt hus, deras problem blir ju bara värre och värre och man undrar om programmakarna faktiskt letar efter de värsta fallen bland de ansökningar som kommer in.  Sedan sitter programledarna och gråter i TV när de visar familjens ansökningsvideo. Är det bara jag som känner att det är lite för mycket?? En annan sak som retar mig är hur är det med alla andra som har det svårt i världen? Det finns familjer som inte har det lika jobbigt som de i programmet. Får de någon hjälp? Orättvist, overkligt och överdrivet är vad programmet är!

Kalla mig bitterfitta eller vad som helst men det här programmet visas inte i min TV i alla fall. Då har jag bättre saker för mig nämligen att hjälpa och stötta de som står mig nära!

Solen är tillbaka!

Det blir nog ingen film idag. Solen är ju tillbaka och likaså värmen. Herre gud vad varm solen är! Är vi verkligen i Sverige?

Dags för "Lost in Translation" då eller?

I tidigare inlägg skrev jag om att jag skulle se filmen Lost in Translation nästa gång det regnade. Då är det kanske dags för det idag då eftersom det regnar och åskar som bara den.


Fjäderholmarna

Idag har jag varit med Lena och hennes familj på Fjäderholmarna i Stockholms skärgård. Hettan låg som ett tak över oss och fukten också men ack så skönt det var. Senare på dagen, efter turen, var jag hos Fredrika och Patric och drack rosévin, som skulle ha varit sangria men vi hann aldrig dit :-D. Vi satt i solen och pratade och myste och sedan blev det grillad kyckling och kaffe och jordgubbs- och rabarberpaj med vaniljsås - mumma!


Med denna skuta kom vi dit


Bryggan med en av restaurangerna på holmen


Mmmm...vackert!


Globen på håll


Hemska gäddmonster som fiskats upp runt ön - hu - vill jag äta gädda igen??


Bryggan på vägen tillbaka till Stockholm


Snabba ryck!

Lägenheten är förmodligen såld men inte till mig. Det gör inget. Det kommer fler chanser! Att titta på lgh var nog den bästa pralinen idag. Kanske kommer det dock fler smarrigheter min väg då jag ska äta middag med Lena och hennes familj ikväll. Jensens steakhouse blir det!



Utsikt från den inglasade balkongen där man skulle kunna ha haft infravärme om höstarna - underbara tanke som nu dunstar i sommarhettan.

Lägenhetsvisning

Igår kväll hittade jag en lägenhet som var till salu för ett relativt överkomlligt pris och i ett bra område. Sagt och gjort, jag mailade mäklaren och i morse ringde hon om en visning på förmiddagen. Eftersom jag var pigg (not) och uppe (knappt) så sa jag käckt och glatt: Självklart kommer jag!

Fint område, ingen direkt insyn att tala om, inglasad balkong men slitet, slitet, slitet när det gäller golv (alla måste bytas), tapeter (total omtapetsering krävs!) och köksluckor (tråkiga, vita frasiga kanter - måste bytas!)  men ack så fint det kan bli att bo där för att inte tala om hur roligt att fixa och dona och göra fint!

RSS 2.0