Hänt sen sist

Ja, vad har hänt sen sist? Jo, i fredags fick vi el i badrummet, en taklampa och en handdukstork! Sen åkte jag till Malmö för att spendera helgen med C, min lillebrors förra tjej, som jag kommer mycket bra överens med fortfarande. Vi shoppade, åt god mat och såg bra film (Sex and the city 1). Igår åkte jag hem från ett då regnigt Malmö och kom tillbaka till ett soligt Stockholm. Damir mötte mig på centralen och han hade lagat indisk mat som väntade när vi kom hem. Det kändes lyxigt! Tyvärr glömde jag kameran hemma så inga kort från härliga Malmö denna gång.

Idag har inget, jag repeterar INGET hänt i badrummet! Vi som trodde det skulle bli helt klart idag :-(( det blir alltså dusch i huset mittemot ännu en vecka - suck!


Äntligen kakel!!

Nu går det undan av bara farten! I morse kom de in 6.45! Damir hade inte ens gått upp och jag var bara knappt uppstigen. Men det går ingenting för när jag kom hem nyss möttes jag av det här:


Vårt GRÅA kakel är UPPSATT!! Inget att oroa sig för mao! Inga rosa
post-itlappar behövdes och jag kan pusta ut!


Fint!



Ser ni vad som döljer sig under all papp?? Jo, vår nya TOALETT!!Ok då,
ingen med diamanter men man kommer att kunna spola i den! Bara det
är ju lyx!



Snart är du all, eländiga tunna!!

Åh, vad lyckan står högt på T-stavägen just nu!

Säg den lycka som varar...

I morse, när arbetarna kommer in i lgh, utbrister jag glatt: Åh vad trevligt! Ska vi få kakel på väggarna idag? *megastort leende* Jag förväntar mig så klart ett: Jajamensan, men får istället till svar: Nä, det här är inte ert. Ni har ju inte ens ett golv...

Det megastora leendet försvann lika snabbt som en droppe regn i öknen och de fortsatte att förklara vad de skulle göra idag, nämligen följande: matta på, fuktspärrar in och gipsskivor på. Väl hemma kan jag konstatera att:

1. mattan är ditlagd
2. mattan täckt av otäck täckpapp och kan nu ingå i köks- och hallmunderingen (follow the yellow line liksom)
3. taket målat
4. fuktspärr kanske ditmålad igen, vet inte så noga.
5. GULT FULT kakel inlagt i vår hall - vi har ju bställt GRÅTT. Nåde den som sätter in gult fult kakel i vårt badrum. Då får de genast ta ner det igen. Har redan en plan för hur det hela ska gå till...bäst att vara förberedd för att bara vara cool och tänka att de nog har gjort samma sak som idag..njae..har lite svårt med det. Planen är:

-prata med dem om de kommer in innan jag går itll jobbet
-skriva en rosa post-itlapp med ett snällt meddelande
-vara förberedd med tape om den rosa post-itlappen lossnar


Låter helt galet tycker jag själv! Bäst jag taggar ner lite, eller? Lovar att försöka...

Nedan: follow the yellow line...





I kanten ser ni mattan. Jag undrar dock varför man inte valde klinkers
istället? Kan ju inte ha kostat så mycket mer än mattan?

Nu håller vi tummarna för kakel i morgon, grått sådant! :-)

FATTA!

VI HAR ETT GOLV!!!



Eller nått åt det hållet...





Kakel!!




Vit med grå bård, neutralt och faktum är att det var den enda färg av tre
som erbjöds som faktiskt gick att välja utan att få kräkryckningar i magtrakten.
De andra var dassgul och blekmörkblå typ...fast jag hade för mig att den gråa
på själva "provväggen" var mörkare men det kan jag ju ha glömt av vid det
här laget. Det var ju ett tag sen nu.


Det börjar arta sig...

...med sommarens aktiviteter. Alla resor är nästan inplanerade, liksom alla besök. Det blir som sagt Rhodos, London, besök av gudbarnen, ett par veckor i Småland, Damir till IOM, besök av Ullis + barn? samt en kryssning, gärna till Tallinn eller Helsingfors men Riga går också bra. Tja, det borde väl räcka?







Gamla stan, Tallinn



Domkyrkan, Växjö



Fast det är på denna gata jag ska vara mest i Växjö.



och i denna trädgård, inte i huset som ses på bilden dock. Det blir nog
en bra sommar tror jag!




"We are going on a summer holiday...

...if you wanna go as well, we're going to London and New York city and we'll take a little bit of Amsterdam..."

Kommer ni ihåg den gamla sommarplågan från hundra år sen? Den gick något i den stilen i alla fall. Igår bokade vi en resa till varmare land, ett som inte är IOM, nämligen Rhodos. Jippiii! Sol och bad och kultur och sol och och nämde jag sol?



Idag regnar det  och det ska bli kallt nästa vecka så jag har verkligen försökt att njuta av varje solstund jag har lyckats stjäla till mig. Varje liten rast har jag varit ute, suttit ute och rättat, kört bil med rutan nere, suttit på balkongen den lilla timme som den lyckas skina fritt. Hela baksidan täcks nämligen av höga björkar, som jag i hemlighet planerar att hugga ner någon natt samt enorma granar hos grannen, (också ett illegalt projekt planeras här).


Broken door

http://www.youtube.com/watch?v=HK3EY0ASecA

Åhhhh SÅ bra! Önskar bara att jag kunde fatta hur man får själva youtubeikonen på plats i bloggen men här är länken i alla fall. Håll till godo!

Lördag

Fint väder med sol och blå himmel gör mig så lycklig! Efter gårdagen sov vi länge och sedan åkte vi till Nynäshamn för att ligga lite på playan och njuta av solen. Tyvärr tog batteriet slut i kameran igår så jag har inga bilder. Det får bli bara text idag istället. Vi tog också en promenad i centrum och fikade, innan vi åkte en sväng till Årsta Havsbad för en titt. Solen skiner fortfarande och jag har tänkt att fixa balkongen med nytt trallgolv, ni vet sådana där plattor i trä 30x30 cm som man kan sätta ihop och så några fina blomster men tyvärr hann vi inte hem innan Plantagen stängde så det får bli i morgon istället.

Just nu sörjer jag Sveriges förlust i semifinalen. Att förlora på straffar suger ju megaballe, helt klart, speciellt när vi ledde med 2-1 när endast 7 sekunder återstod av själva matchen...skönt att man inte är Bengt-Åke Gustavsson idag. Nu hejar vi för att komma trea, det är ju också en pallplats även om man inte får stå högst upp.



Sådant här ungefär vill jag lägga in på balkongen

lobelia.jpg image by archereye

Och några sådana här kanske också. Passar bra i
balkonglådan. Fint när de hänger ner över kanten.

I morgon ska det regna enligt både yr.no och smhi.se så det kanske är bäst att hitta på inomhusaktiviteter då. Hoppas bara att det inte blir sådant skyfall som rapporterats från både Småland och Jämtland. Nu håller Damir på att laga middag innan han åker in till stan för att titta på championsleaguefinalen med en kompis. Själv ska jag se en bra film och somna i soffan men det tänker jag inte tala om för någon :-)


Lite fredagsmys

Rix FM-festivalen har gått av stapeln här i stan, i Kungsträdgården närmare bestämt. Före det blev det en lite middag på Norrmalmstorg och sen stod vi i den ljumna vårkvällen och njöt av följande artister:


MorgonZoogänget


Mingelbilder operan i bakgrunden



Timotej sjöng lika vackert i verkligenheten som på Melodifestivalen


Broken Door






Eric Hassle


Andreas Johnsson




Och Darin så klart!


Mästerfotografen igång

Fler, stora förändringar


Nu har vi banne mig snart ett helt golv igen!


Och snart en toa...kanske t.o.m en i diamantutformning


Och kanske snart ett element och lite ventilation

LYX!!

Okdå, lite förändring har ändå skett...









Fast det känns ju ändå som rätt långt till en toalett med vatten i....

Ingen förändring...

...när det gäller stambytet. Igår hade de inte ens varit inne i lägenheten. Posten låg nämligen innanför dörren och de brukar ta upp den. Idag hade de varit inne (posten på toatunnan) men vi kan inte se att de har målat, lagt dit rör(jag har stenkoll på alla rör som finns och om det läggs till några!!). Dessutom har de höjt hyran redan, suck! Jag ringde och undrade men de hade så klart rätt. Stambytet ska ju vara klart den 1 juni (om två veckor) och det innebär att det då har tagit mer än sex veckor. Ibland är det jättejobbigt, som idag (tårarna var nära) och ibland lyckas jag bita ihop. Nåväl, det blir nog bra när det är klart. Kan inte visa några bilder eftersom det inte har förändrats något sedan de jag tog sist. Bara en grönaktig färg (fuktspärr) vittnar om att något har gjorts.

Det får nästan bli en badrumsfest när allt är klart, så vi kan visa upp vad vi har lidit för.

Nynäshamn

Idag, efter jobbet, tog vi en picknick tur till Nynäshamn. Det ligger vid kusten och är en fantastiskt vacker småstad. Solen sken och vi skyndade oss att packa ner lite smått och gott och åka iväg så fort som möjligt, det är ju ändå 35 km dit och tar en liten stund och vi ville hinna dit innan solen gick ner.

Japp, vi hann dit och ta fram korgen PRECIS när det började regna! Men, envisa som vi var, satt vi kvar tills regnet strilade ner. Då gav vi upp och fick fortsätta picknicken i baksätet på bilen (hmmm...låter lite suspekt nu när jag tänker på det och andra med lika snuskig fantasi som jag förstår nog vad jag menar men så var inte fallet, jag lovar!)

Jag tog några bilder också. Och så såg vi en väldigt ilsken svan som jagade bort ALLA kanadagäss i närheten men lät änderna vara kvar i dammen.


Fika med utsikt


Ilsken svan på jakt!


Delar av båthamnen


Puss puss


Mitt nya hus.......eller kanske....


...detta? Eller....


...detta? Kan ta alla. Det ska vara bra med fastighetsinvesterinar har jag hört.










Four down, two to go

Inne på fjärde veckan, "bara" två kvar...jo just det, dra den om Rödluvan också! Som om vi tror på att de kommer att var klara om två veckor!? Nä, det lutar åt några fler om ni frågar mig men jag är ju inte profs och jag har GÄRNA fel!

Jag kan tänka mig en sådan här i mitt nya badrum...tror ni det kommunala bostadsföretaget har råd med det? Nä, inte jag heller...är glad om jag får en helt vanlig vit från Gustavsberg


Vissa dagar...

...är sämre än andra...





               

Nitlott

Idag drog jag en nitlott big time! Vakande med migrän - ok, de nya tabletterna brukar faktiskt hjälpa och jag brukar kunna gå till jobbet, men idag mådde jag illa också och det gick inte att vila bort innan jag var tvungen att sjukanmäla mig. SÅ jag beslöt att stanna hemma. So far so good. La mig i sängen och skulle försöka sova...långt borta hör jag ett högt ljud som kommer utifrån - tänkte att de kanske klippte gräset, eller tog bort löven eller något liknande och beslöt mig för att det var ok och att de nog snart skulle sluta. DÅ hör jag hur man börjar BORRA någonstans väldigt nära, hos grannen ovanför. Efter ett tag kommer de in till mig men när jag säger till dem att jag har migrän men att det är ok att de kommer in säger de så snällt att de kan börja hos grannen och komma tillbaka senare då jag kanske mår lite bättre. Åh, vad jag blev glad och tacksam! Tyvärr kunde jag inte sova ändå men tanken värmde mig.

Vid lunchtid mådde jag något bättre så jag åkte in till Ds jobb och vi åt lunch och eftersom jag inte kunde åka hem, stannade jag kvar där tills vi åkte hem. Det var trevligt men helst hade jag velat ligga i min säng, helt ostörd hela dagen.

Söndag

Ännu en fin dag snart till ända. Den började med att solen sken in genom fönstret, fåglarna kvittrade..........so far so good........och toan luktade! Vet ni hur mycket jag längtar efter ett normalt badrum med fungerande vattenklosett??!!! Suck! Minst fyra veckor till...jag överlever nog men oj oj oj inte en dag längre än det! Det vill jag lova.

Men dagen har varit fin ändå. Vi tvättade bilarna och sen drog jag till frissan för lite girlie time i ett par timmar. Nya ljusa slingor blev det inklusive massage i massagestolen. När jag kom hem blev det tacos på en solig balkong. Nu väntar kaffe och en stund framför TVn.

Och toan? Den fyllde jag med antiluktpynglor och nu är den luktfri ett tag till.


Gårdagen

Eftersom Valborg inte förde med sig så mycket action och planer blev ändrade, åkte vi in till stan igår istället. Tanken var att se en film men det blev både middag och drinkar efteråt.


Moijto och Iron Man 2 stod på menyn. Filmen var faktiskt ganska bra även om det inte är någon chick flick. Drinken var som vanligt det godaste jag druckit!

RSS 2.0