Köpa bostad

Såg på en kompis blogg att hon och hennes sambo (www.grandrag.blogg.se) hade varit och tittat på hus. KUL!! Vi är ju också sugna på det men här uppe kostar de ju för fan skjortan, även en lägenhet får man punga ut med över miljonen för ja, tom 3,4 om man vill bo närmre stan eller inne i stan. Jag fattar inte hur folk har råd! Allvarligt! Med den hyran vi har idag har vi så vi klarar oss med god marginal, vi kan spara, göra vad vi vill, äta vad vi vill, åka vart vi vill.....ja nästan alla dessa saker i alla fall. Så egenligen gör det inget att vi slängde bort 200 kr på två urtrista och för mig smakalösa foccacias men det är ju skittrist. Vi bor väl inte i det mest perfekta området även om det är ett fint ställe. Har förstått att det är en viktig grej här uppe, dvs. området man bor i alltså. Grejen är den att jag fortfarande inte förstår att folk vill betala merparten av sin lön, kanske hela, till boende. Livet måste väl ändå ha lite mer att ge eller?

Vi står alltså inför ett dilemma här:

- bo kvar (lgh ska renoveras, stammar ska bytas - skitbra men skitjobbigt), hyran ska  höjas lite men det är ok, vi kommer ändå ha ett mer än gott ekonomiskt liv. (Trist för jag har bott här sen 2004 och har inte kommit längre=kommer att dö av tristess snart om något inte händer)

ELLER

- köpa något närmre stan, bo i ett bättre område, men ha större utgifter och inte kunna ha den frihet vi vill.

ELLER

- köpa något INNE i stan, bo väldigt centralt och förmodligen pyttelitet men inte ha något över av lönen.

För att hyra inne i stan eller någon annanstans heller för den delen går bara inte. Att få tag på ett förstahandskontrakt här uppe är ju helt omöjligt!

Suck! Något måste hända snart, annars dör jag.

Idag

sov jag till 12. Solen skiner ute, Damir är på fotbollsturnering. Jag har tid att vila. Faktum är att hela denna vecka har jag vilat och funderat. Funderat mest över vad jag vill göra med mitt liv. Filosofi med andra ord. Har jag kommit fram till något? Jo, i stora drag har jag det, nu är det bara detaljerna som ska till, mer vet jag inte just nu. Känner att jag nog har fastnat inuti boxen liksom och har svårt att tänka och leva utanför den. Det är dags att komma vidare i livet, på ett eller annat sätt annars dör jag av tristess.

Over and out

Lördagen

Igår var det meningen att vi skulle ha fått fikagäst men eftersom jag är sjuk, var hon inte så hågad att komma. Kan förstå henne. Jag var helt slut igår igen, fan, kan jag aldrig bli frisk???? Vi skulle ut och ta lite frisk luft, jag ville gå på bio, Damir åka till Vingåker men det blev inget av dem faktiskt. 20 mil till Vingåker gick fetbort för mig, bion gick för sent på kvällen. Hur som helst, efter att ha varit ensam en hel vecka på dagtid och bara sovit, ville jag uuuuuuuut någonstans. Jag duschade, klädde på mig och fixade i ordning mg och efter det var jag helt borta, fick ligga i soffan 30 minuter och vila upp mig, allt under tystnad så klart. Sen bestämde vi oss för att åka någonstans och äta lunch. Jag tänkte mig någon mysig restaurang på något fint ställe, tända ljus. Det blev ett fik i Södertälje centrum...


RIDÅ

Dag-TV

Vet ni, det känns som om jag har varit borta från jobbet i flera veckor och bara det är en märkligt känsla för det har ju bara varit en. Ni kanske undrar vad jag gör om dagarna? Jo, jag tittar på TV. Det finns ju inte så mycket att se men i ärlighetens namn sover jag mest så egenligen kvittar det. Vad blir det då? Jo, oftast TV4s morgonprogram, ibland Malou om det inte är för tårdrypande tema, sen är det enda som finns engelska make-
over-my-house program, hahaha...japp, det är ok att skratta för de är lite speciella men jag tänker att jag sover ju ändå eller jag kanske kan lära mig något om hur jag inte ska göra :-) Jag tycker ju om science fiction också så när jag är sjuk passar jag på att titta på SG Stargate, om jag inte somnar så klart.  Vad mer...hmm....Life according to Jim, gillar inte Alla älskar Raymond, tycker att han klagar för mycket och att han är en riktig fegis och att frun alltid blir beskylld för att vara elak. Just nu tittar jag på Färjan. Kommer faktiskt inte ihåg vad mer jag brukar titta på och det säger väl inte lite om dag-TV i Sverige?

Laryngit och annan skit

Under en vecka har jag legat i soffan, ömsom sovit, ömsom tittat på tv, ömsom frusit, ömsom svettats, hostat, haft ångest när jag ska svälja, längtat efter att vara frisk, gått till doktorn inte en utan två gånger. Kämpat med rösten, kämpat för att kunna prata men det har inte gått så bra. Sist sa doktorn att jag har laryngit, vilket jag tror är stämbandsinflammation och jag blev beordrad tysthet. Jamen, det går ju inte???!!!! Jag som pratar hela dagarna! Men å andra sidan kan jag inte prata just nu ändå så jag sitter här hemma och är alldeles tyst. Pratar inte ens för mig själv, vilket annars är ett av mina roligare kännetecken hihihihi


Vaknade i morse

med ooooont i halsen och hes som bara den. Det var bara att stanna hemma och vila halsen och rösten. Hoppas jag kan gå i morgon för det är inte roligt att vara hemma men jag får ju vila lite extra och det är skönt. Funderar på vad jag kan göra, är ganska pigg för jag har inte feber och det är jag glad för. Jag bara kraxar som en kråka.

kra, kra, kra

/Kråkan


Ps. Kommer ni ihåg Mamma Mu och Kråkan? Kråååkradio Härligt!



Helt underbara bilder!

Klar!

Då var jag klar med jobbet. Den skriftliga infon är inskriven och på torsdag ska den skickas. Nu är det nog så att jag håller på att bli sjuk IGEN. Är täppt, hes och trött och fryser....ska lägga mig en stund nu. Damir är iväg och tvättar min bil...underbara man!

Då var det dags igen

Dags att skriva skriftlig info om eleverna igen. Den första av tre. Suck!

Vad härligt

Just nu njuter jag verkligen av en helt underbar lördag. Känner mig helt och hållet avslappnad, har inte dåligt samvete för något - gud vad skönt!

Humlan

Nu har humlan fått ny strålkastare äntligen. Det har varit lite av ett ok som legat på mina axlar i snart ett år men, som sagt, nu är den bytt.

Följande sakers kostnader har idag passerat våra bankkonton:

Spolarvätska 
Väldigt behövligt då detta används flera gånger varje dag och har varit på upphällningen ett tag. Det irrierande och hjärtsnörpande varningsljudet som gick på varje gång jag behövde rengöra vindrutan, är nu tystad för denna gång.

Spade
Äntligen är en spade inhandlad! Nu kan jag (läs Damir) skotta fram Humlans parkeringsplats så att alla eländiga snökanter och is och annan skit (läs rester av grannbilars ägare, som kört upp kanter av snö och is på min plats) försvinner.

Isskrapa
Nu har den gamla isskrapan med kombinerad borste gjort sitt. Detta års hårda vinter tog knäcken på den. Men den får hänga med i bilen ett tag till. Den nya kanske går sönder och då behövs den gamla pålitliga skrapan igen.

Nu lagas det mat här hemma. Det blir en egen variant av shepards pie. Smarrigt hoppas vi på!


Konstnär


Bara så att ni vet!


In deep shit



Avatar

I torsdags kväll var vi inne i stan för att se bio, Avatar 3D. Jag var lite tveksam till tiden vi skulle se den, kl 21, eftersom det var en veckodagskväll och jag vet hur trött jag blir på kvällarna men ville ju så klart se filmen också. Hur som helst, vi åkte in, träffade Isa och Elina och satte oss i salongen. Sen började filmen och jag var helt uppslukad! Nästan tre timmar senare, tid som kändes som 10 minuter, var filmen slut. Vilken annorlunda filmupplevelse! Det går inte ens att beskriva utan måste upplevas, så ta en tur till närmsta biosalong, köp lite popcorn och sätt dig till rätta i biostolen, på med 3D-brillorna och njut av den fantastiskt annorlunda värld som finns i filmen Avatar.



Ps. Hur gick det sen med trötthet och sömnen? Jo, det gick bra. Självklart var jag sömning men det värsta problemet var att sista pendeln hem går 00.19 men då filmen slutade 23.45 hade vi 10 minuter tillgodo och var hemma vid ett-tiden. Annars hade vi tvingats ta nattbussen hem och bara den tar över en timme.

Läser just nu

Livets aviga och räta av Kate Jacobs.





Renées goda bröd alá Cecilia



Ingredienser

2 dl havregryn
5 dl siktat dinkelvetemjöl (jag använde grahamsmjöl)
1 dl linfrön
1 dl russin (jag använde blandad torkad frukt från ICAs självplock)
1 dl grovt hackade hasselnötter (jag använde blandad nötter/frön från ICAs självplock)
2 tsk bikarbonat
1 nypa havssalt
4 dl naturell yoghurt (jag använde creme fraiche)
3 msk honung
1 st äpple (jag använde päron)
2 msk blandade frön till topping
10 st örtblad till dekoration

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke utom fröna som ska strös på brödet.

3. Rör sedan ner yoghurt och honung.

4. Riv i äpplena.

5. Lägg ett bakplåtspapper i en brödform och häll ner smeten.

6. Strö på fröna och lägg på några örtblad.

7. Grädda brödet på nedersta valsen i cirka 80 minuter. Kontrollera brödet med ett träspett - är det torrt så är brödet klart.


YES!

Har tvingat D att köpa kläder idag. Äntligen har han för andra gången lagt lite tid och energi på sig själv. YES! Att det ska vara så svårt för en man att köpa lite nya kläder? Jag har inga som helst problem med det!

Blocket, IKEA och SKHLM

Vi har gjort om lite här hemma, köpt en byrå till hallen och slängt ut den fula bokhyllan som jag aldrig tyckt om och köpt andra bokhyllor istället. Prisa Blocket! Det var skönt, så skönt att bli av med 2/3 av bokhyllehelvetet, som jag inte är skyldig till att ha köpt in.  En del finns fortfarande kvar men just nu har vi inte riktigt bestämt vad vi ska ha där istället så den får finnas kvar. Därför begav vi oss till IKEA igår. Det var som vanligt mycket folk, Damir fick panik och vi fick nog inte svar på så många frågor som vi ville. Varför har killar svårt att gå till IKEA? Det som är så roligt! Jag tycker om att gå där även om jag också blir förbannad på folk och hur de beter sig ibland, speciellt om man råkar åka dit någon dag mellan den 25 och slutet av månaden, när alla fått lön och har beslutat sig för att bränna hela lönen i Kungens Kurva. Igår var det dock inte så farligt som tur var, annars vet jag inte hur det skulle gått för mannen :-). Så klart kom vi hem med lite saker ändå, en lampa till den nya bokhyllan, en papperskorg och den dokumentsamlare och värmeljus.

KNUBBIG Bordslampa
Lampa Knubbig, mindre modell.

Vi var också i Skärholmen för lite reashopping och det blev några fynd. Glitter hade t.ex. 75% rabatt på delar av sitt sortiment så där inhandlades två nya halsband och några nya par öronhängen till en billig penning. Damir passade på att gå till frisören och ett överkast från Hemtex blev det också. Vissa saker kan man ju bara inte köpa på Blocket även om det går att göra många fynd där, så är överkast inte ett av dem.



Lack of uppdatering

Har varken haft tid eller lust att blogga på ett tag. Har ingen riktigt inspiration att skriva längre inlägg just nu, därför är bloggen inte uppdaterad. Inget speciellt har hänt utan jag är upptagen med jobb och hem och lite fritid också. Kollar Facebook varje dag dock och skriver lite där så de flesta av er (inte Helen!!! Obs! Uppmaning att skaffa fb!) kan se mina funderingar.

Återkommer med säkerhet längre fram!

Kram

Borta bra...

men hemma är bäst, så är det bara. Har varit borta i 14 dagar så nu var det skönt att entra dörren till t-stavägen igen.


RSS 2.0