Visste inte...

...att det fanns så trevliga program så tidigt på morgonen! Tycker att Tidsresenärerna (Time Team) är ett intressant program. Visste ni förresten att jag en gång i tiden ville bli arkeolog? Denna välbevarade hemlighet är nästan lika hemlig som att jag har läst tyska på universitetet och dessutom undervisat i det hihihi Men trots att det är välbevarat och hemligt betyder det inte att jag inte tycker att det fortfarande är intressant med saker som hittas i jorden och historien bakom. 

 

Vaknade tidigt

Det där jobbet i England låter mycket frestande men jag kan inte sova ordentligt pga alla tankar som det medför just nu:

* tvivlar på min förmåga, vilket jag vet att jag inte borde, jag vet
* jobbet börjar i januari, har jag tid att fixa allt? Blir stressad av bara tanken!
* vill jag bryta upp mitt liv en gång till?
* tänk om jag får ett annat jobb här hemma? Det kanske räcker för att bryta tråkiga mönster och utvecklas?
* D har ju precis flyttat hem också (vet att jag inte ska tänka så men det finns ändå med i tanken. Han har dock inget emot att bo i England igen men får i så fall ändå börja om igen)
* men det är ju en otrolig chans att utvecklas och få lite äventyr, det är ju inget snack om saken!


Dessutom fick jag ett mail igår om att intervjun inte kan äga rum i Stockholm utan i Göteborg pga för få lärare att intervjua här uppe. Nu kommer fler hinder i vägen: transportkostnad till Göteborg med så kort varsel, kostnad av att vara ledig, mycket knök helt enkelt. Hur gärna vill jag ha jobbet egentligen?

Jag har varit vaken sedan halv fem och kände att jag behövde skriva av mig lite. Inte vet jag om jag blir något klokare av det men ändå. Nu ska jag hämta mitt kaffe och äta en macka. Klockan är halv sju och nu är det två timmar sedan jag vaknade. Förhoppningsvis kan jag somna om en stund igen.

Äntligen!

Har precis blivit klar med den skriftliga informationen! LYSSNA! Hör ni vrålet av lycka?

Innan jag rättar proven (när de väl är rättade kanske jag måste göra en del ändringar dock), ska jag packa upp mina inköp - spännande!!

Lyckovrålet tonar sakta ner i bakgrunden...


Ett nytt försök

I morse ställde jag klockan för att göra ett nytt försök i simhallen. Sagt och gjort, jag gick upp, åt frukost och vid 8.30 var jag i simhallen och tänk: jag var helt ensam i omklädningsrummet och inte en enda unge i sikt!! Lycka! Ut i simhallen, simma, simma, simma tills jag var nöjd (tog inte sååå lång tid men ändå). Satte mig en stund i bastun och njöt. När jag klädde på mig kom jag på den alldeles utmärkta idén att åka in till stan och shoppa en sväng. Sagt och gjort, parkerade bilen vid stationen och tog pendeln in.

När jag kom in till stan ca 10.30 var det fullt av folk men jag armbågade mig fram på Drottninggatan och hittade en och annan pryl som jag tydligen behövde :-). Besöket avslutades med en korv och en chai latte, vilket också blev lunchen för dagen.

Idag har jag så här långt smaskat på en av de godaste bitarna i chokladasken - lite vardagslyx och egentid är absolut viktigt, speciellt när vädret är ruskigt och kallt.

När det inte hjälper med övertalning

Försökte få min kompis H med familj att komma upp i helgen. Det brukar vara en tuff match att få loss henne av olika anledningar men idag tänkte jag inte ge upp. Här följer smskorrespondansen:

Jag: Tycker ni kan komma upp över helgen och hälsa på mig. Ta med vovvarna och ha en skön helg här! Vet vad du kommer att säga men inga ursäkter funkar nu!

H: Är på utställning hela helgen så då vet du var vi är :-(

Jag: Buuu, vad du är tråkig! Skit i den, det finns väl andra funktionärer? Kom igen! Vh rocks! Ps. Jag utövar utpressning via barnen!

Jag skickade sms till hennes barn också så att de kunde pressa lite! moahahaha....elaka jag!!

H:
Nej, det är precis vad det INTE gör :-( Ge fan i mina barn! :-D

Jag: Tråkmåns! Stanna du och ha tråkigt, bli stressad och skicka barnen i stället! Barn är bra att använda som utpressning så jag fortsätter med det tills ni kommer! :-D

H: Du får väl komma hit!

Jag: Kan inte, måste jobba men hade haft tid för er! Tycker vi bestämmer en helg redan nu. Helgen efter löning passar bra tycker jag. Ja?

Konversationen nedan är något redigerad pga sekrestesskäl

H: Olika saker sätter stopp för det tyärr.

Jag: Vill bara att ni skulle få en avslappnande helg. Har badkar, skumbad, ljus och rött vin i box. Kan det locka? Ni kan turas om. Mat i frysen också. Bara njuta, inte slösa!

H: Tack för att du frågar. E är extremt tjatig just nu! S inte så mycket men han ska ju få moppa i helgen. Konstiga unge :-) (E och S är sönerna)

Jag:
Ni är alltid välkomna! Moppa...ja vad kan jag säga? Det är skönt att pojken har ett intresse :-D han får gärna komma hit och städa. Säger bara en sak: Go E! Go E!

Jag lyckades alltså inte! Nu vänder jag mig till er. Har ni något tips på hur sjutton jag ska få hit henne och hennes familj, när inte ens skumbad, boxvin och en frys full av mat fungerar?


Tänkte vara duktig

så efter att ha jobbat några timmar, packade jag väskan och åkte till simhallen. Klockan 11 stod jag in omklädningsrummet och bytte om, in i duschen och ut i simhallen. Där möter mig en stor skylt, på vilken det INTE stod motionssim utan LEK. Jag tänkte för mig själv att det inte kunde vara sant så jag hoppade i och började simma men när folk, barn som vuxna tittade lite snett på mig, frågade jag en av personalen hur det egentligen låg till. Jodå, LEK i HELA förbannade bassängen var det alltså mellan 11 och 15 varje dag denna vecka pga HÖSTLOV, vilket jag också har men tvingas jobba istället. Den snälla personalen sa att jag kunde få tillbaka pengarna, eftersom jag inte blivit upplyst om att det endast var lek mitt på dagen. Så jag tog mig upp, duschade och satte mig i en mycket het bastu och bara njöt av värmen för här är det kallt, blåsigt och ordentligt höstpissigt.

Sen gick jag till centrum och shoppade! Fyllde på tros- och strumplådan och bytte ut hemmamjukisar. Hittade också en kofta för halva priset på HM samt en svart manchesterkjol på Lindex. Dags att byta ut den gamla garderoben alltså. Jipppiiiii! SHOPPING!! My kind of extra curriculum activities!


Jag sitter fortfarande...

...och rättar. De j**arna hann i kapp mig till slut! Proven alltså :-D

Varför...

...oroar jag mig? Hoppas det är i onödan...

Shit pommfritt

Shit! Pommes frittes!!! De ringde från England!! WOAAAAAAAAAA!

Ibland så...

...skippar man tråkigheter som att rätta och drar till gymmet istället. Det var det jag gjorde nyss och jag är nööööjd! Men rättningen springer inte ifrån någon, allra minst mig. Den fullkomligt springer efter mig och pockar på uppmärksamhet överallt: i köket, badrummet, sovrummet, vardagsrummet, jobbet men när den rusar efter mig på ICA Maxi då har jag fått nog! Då är det jag som sätter ner foten och säger: BU!

Höstlov

Höstlov...om man smakar på ordet smarkar det ledighet men så är ej fallet för mig. Jag jobbar mån-ons. Igår var hela kollegiet och ganska många andra på Oscarsteatern för flera föreläsningar om hållbar utveckling, detta fantastiska fenomen (?). Det fanns höjdpunkter såsom Väderpär och min nya idol, Jan Eliasson. Är han fantastisk eller är han fantastisk? Ja, sammanfattningsvis är han en enastående människa. Hans ledord har jag nu bestämt mig för att implementera i mitt eget liv: passion and compassion så nu får jag se hur länge jag kan hålla mig till dem. Jag tenderar att återgå till gamla tråkiga spår efter ett tag.

Detta höstlov har cheferna sagt att det är ok att jobba hemifrån så jag sitter framför datorn och skriver skriftlig info om mna elevers kunskapsutveckling. Det tar tid och två dagar är nog inte tillräckligt eftersom jag inte hunnit rätta alla prov och läst alla uppsatser än. Det är det jag ska ta itu med nu. Rätta alltså, min favvosysselsättning (dryper av ironi).

Mannen var tvungen att åka till IOM för lite tråkiga och jobbiga saker, så det känns inte så bra men förhoppningsvis kan allt lösa sig och vi gå vidare med vårt liv utan inblandning av andra parter. Nåväl, tillbaka till rättning av engelskprov (suck) och förhoppningsvis får jag en intervju snart. Det är liksom dags nu. Hoppas, hoppas!

Fotboll på Råsunda

En kall kväll förra veckan packade vi matsäck, mackor och varm choklad, tog på oss varma kläder eller i alla fall jag - ylletröjor och långkalsonger och begav oss till Råsunda i Solna för att se Sverige spela mot Albanien i VM.kval.


Råsundafotbollsstadium i Solna


Ett stort fan


Ett annat fan





Vi är svenska fans allihopa!




Uppvärmning


Det var så fruktansvärt kallt den kvällen! Som tur var kickade Damir en boll utanför stadion och vann en fleecefilt och ett sittunderlag så att vi kunda värma oss lite i alla fall. Dessutom hade vi inga kontanter med oss så vi kunde inte köpa kaffe att värma oss med och inte tog de kort heller även om jag försökte flirta med en omkringgående kaffeförsäljare. Konstigt nog skrattade han vänligt när jag frågade om han tog kort. :-)

Trots kylan var det ändå en upplevelse att vara där. 25 500 personer satt i publiken och vi var två av dessa. Ganska coolt ändå.


Drinkkväll/födelsedagsfest

Igår hade vi en liten fest här hemma. Lite Halloweeninspirerat också. Det var mycket trevligt! Det blev tacos och en massa drinkar - mumma!




Välkomstdrinken med drinkdjur!



Mannen med melonvodkan i högsta hugg


Annorlunda födelsedagstårta - spooky cupcakes!



Vi mår faktiskt bra idag trots en massa drinkar. Ibland kan man nästan dricka hur mycket som  helst utan att känna sig så berusad, eller hur?

Nytt utseende igen

och nu är den rooosa - fiiint tycker jag!

Lugn vecka

Stressen på jobbet har lagt sig efter att jag har skickat iväg jobbansökningar. Om jag nu, mot förmodan, skulle få intervjuer osv tror jag att jag måste tänka igenom saken väldigt noggrant innan jag bestämmer mig för att acceptera ett nytt jobb. Bara faktumet att jag skickade iväg dem fick stressnivån och irritationsnivån att sänkas. Att jag insåg att det faktiskt finns alternativ var bra. Jag måste tacka Damir för att han nästan tvingade mig att skicka iväg dem. Han nog tröttnade på att höra mig klaga :-D

Nu sitter jag hemma med huvudvärk igen :-( men det är ok. Jag har sovit och vilat och förhoppningsvis kan jag jobba i morgon. Vi ska ju på Sverige-Albanien i morgon kväll!! Det vill jag ju inte missa, faktiskt!

Strumpor, trosor och halsduk

Igår tog vi en tur till Nyköping och Oxelösund. Ja, jag vet att det är tio mil dit men Damir har bott där och ville uppleva gamla minnen igen. Först stannade vi till i Nyköping. Jag har åkt förbi många gånger på väg ner till Småland men aldrig åkt in så det var premiär för mig. Vilken liten vacker stad! Det var lungt, trevligt och människorna samlades utanför Systembolaget för en liten pratstund, precis sådant jag känner igen. Ungdomarna var trevliga, inga elaka eller ironiska kommentarer eller uppförande omgärdade dem utan bara rena, fina, roliga fnissanfall. Återkommer med fler kommentarer kring detta ämne i ett annat inlägg.

Efter lunch och inköp av ovantsående saker, åkte vi till Oxelösund. Jag fick se skolor, centrum och var han hade bott en gång i tiden, riktigt roligt faktiskt. När vi hade varit på ett mycket nödvändigt besök på det lokala biblioteket, bar det av hem igen och min vana trogen, somnade jag så fort vi kom ut på motorvägen.


Nyköping


Gågatan i Nyköping


Pssssst, har en liten hemlighet...

...jag pratar med små bokstäver nu, tyst, tyst, viskar nästan...men jag vill bara tala om att jag söker nytt jobb och att det känns spännande att bara ha skickat iväg ansökningar.

Den största hemlisen är nog att några av jobben finns i .... gissa (!)...




....japp, du har rätt...England, kanske inte en så stor överraskning ändå, eller?




Min tur att gissa: visst trodde du att hemlisen gällde något annat?? ;-)




Dags för förändring...

Under en tid har mannen haft en del allgergiska bekymmer. Han nyser flera gånger per dag, han hostar slem, är täppt i näsan och är tung i bröstet. Symptomen är ganska lika en vanlig förkylning men eftersom han är allgergisk mot damm, pälsdjur och vissa typer av tvättmedel så är det säkert något av dessa som orsaker symptonen. Han mår hur som helst inte bra. Nu är det dags att förändra saker och ting här hemma - inköpt av annat tvättmedel och sköljmedel, dammsugning och dammning oftare och eventuellt inköp av ett nytt täcke. Detta är saker som jag aldrig har behövt ta hänsyn till tidigare - tänk om jag glömmer?. När jag funderar på vad som kan ligga bakom upptäcker jag massor av saker som är en dammhärd: mattor (har ganska många), sängen, bäddmadrassen, täcket (är av silke och ska vara allgerifritt?) kläder, gardiner osv osv. Ganska läskigt när jag tänker efter!


Helen!

Vill passa på att gratta er till KM-vinsten! ROOOOLIGT att Deco äntligen fick visa upp sig från sin bästaste sida! Kan av någon underliga anledning inte skriva kommentarer varken hos dig eller Samuel.

Här hos mig verkar det finnas ett stort motstånd mot att pumpa däcken, bara så att du vet :-D

Grattis igen


Just nu...

...sitter jag framför datorn, har TV4-nyheterna på, mannen sover, vinden fortsätter att pressa mot fönsterrutorna och regnet droppar mot marken. Det känns ganska skönt faktiskt. Jag börjar bli hungrig också men jag vet inte riktigt vad jag ska laga till frukost. Något förslag?

Köpte ett nytt slags bröd igår. "Vill du vara först?" heter det. Märkligt namn på ett bröd eller hur? Försökte hitta en bild på Google men lyckades inte. Det är i alla fall havssalt i det och osockrat. Borde väl vara gaaanska nyttigt ändå?

Vad finns annars på menyn idag? Vi hade tänkt åka och simma. Det är skönt. Sedan kanske till centrum eller hellre till Nacka Forum för att köpa lite kläder. Inte till mig dock, har tydligen mycket kläder enligt någon annan som också bor här. Förstår inte riktigt vad han menar. Kläder kan man väl inte få för mycket av???? Kanske en tur till Jysk eller Hemtex för inköp av skönare kuddar också. Vädret inbjuder inte till mycket roligt annars. En film i em kanske?

Ha det bloggers!

Råtta i pizzan

BIlen Damir köpte, en SAAB 9-3 rä fin som tusan men den ahr haft en del problem. Idag ramlade ett råtthuvud ut från under bilen t.ex! Nästan värre en råttkött på pizzan eller?


Lördagsfix

Det har varit en skön lördag så här långt. V togi lite sovmorgon, en välbehövlig sådan för oss båda i morse, sedan sedvanliga morgonbestyr, frulle, städning, tvättning. Mitt uppe i tvättningen gick en propp, vi bytte och sedan gick en till. Vi misstänker att det inte står riktigt rätt till med elen i badrummet så nu står tvättmaskinen full med våt tvätt tills vi har fixat till det. Damir fixade lite med bilarna och jag åkte till frissan för att få lite slingor. Denna gång blev det, efter lite kompromisser mellan min frissa och mig, mörka sådana. Underhåret är mörkbrunt och överhåret guld och chokladfärgat - jättefint!! Sedan är det ju så att håret blir ju så mycket finare när frisören fixare det än när jag gör det själv. När jag gör det blir det bara lockigt hur mycket straightening cream jag än har i - suck. Dagens i-landsproblem! :-)

Nu håller jag på att baka kanelbullar morgondagen till ära. Regnet smattrar mot rutan, vinden viner runt husknuten och gula löv yr på marken.

Härligt!

Tänkte hotta upp bloggen lite

Det finns ju inte så många olika teman här på blogg.se men lite nytt blev det i alla fall. Chokladasken finns kvar men utseendet är annorlunda. Kanske har jag bytt från Aladin till Paradis? Hmmm....paradiset - finns det?

Så sitter jag ensam på handlarns trapp...

...och gråter så övergivet. Idag är jag hemma med migrän. Denna fasansfulla, hemska och fruktansvärda huvudvärk som får en att bli helt nerklubbad! Gråtfärdig blir jag också och liten liksom. USCH OCH FY BUBBLAN!! Tur att tabletterna tar bort det värsta i alla fall.

Nu ska jag gå och vila, se till att INGET ljus sipprar in NÅGONSTANS, (SAS ögonbindel fram!) och så ska jag sova!

God natt!

Men herre gud, vart tar kärleken en egentligen?

Jag trodde aldrig jag skulle säga detta men jag har varit och tittat på fotbollsträning i världens kyla!! Men herre gud, vad man gör saker för kärlekens skull :-)

Men jag måste nog erkänna att jag följer nog inte med fler gånger även om det var roligt att se D in action och duktig var han också!! Go Dammet! Jo, förresten, jag tror jag vill se en match när han spelar innan jag lägger fotbollsskorna på hyllan hihihihi

RSS 2.0