TV time

Nu är det dags för Ghost Whisperer!

Blir det en resa till måntro?

Sitter och tittar i kalendern och ser att jag har en lucka på två veckor att fylla i slutet av juli. Har allvarliga funderingar på att åka till Kanada och hälsa på Tanya. Kostar bara lite då ju ca 9000 pix men det är kanske dit skattepengarna ska gå? Eller alternativt är att spara dem och hur tråkigt är inte det?? Hihi

Bra orsak till att få ut och åka?

En ny vänförfrågan på Facebook - kul! Undrar så klart vem det är och det visar sig att det är en avlägsen släkting från USA som har hittat mig där! Verkligen skitkul! Under många år har min släkt haft många besök från olika delar av USA, så "Amerikabesöken" som min farmor kallar dem, är inte något ovanligt fenomen. Många från min släkt utvandrade just dit så vi har många släktingar där. MEN detta var ju helt otroligt tycker jag. Lika gamla och nästan samma födelsedag. Det vore roligt att åka dit och hälsa på, en helt vanlig orsak till att få åka till USA, eller hur?


Min dag

  • Sjukgymnast
  • gymmat
  • handlat
  • ett timslångt telefonsamtal
  • beachen
  • betalt resa
  • fått ny släktning från USA

Min dag helt enkelt!


Ok, en förklaring krävs visst: Vem är Färjanhåkan??

Jo, så här ligger det till Helen: på Kanal 5 visas ett program som heter Färjan. Där följer man de som jobbar på Cinderella och även passagerare på färjan (en del helt galna och andra helt normala), därav namnet på programmet. En av de anställda jobbar i baren och heter Håkan. Han har nästan alltid problem av något slag och resonerar lite märkligt, är lite tungsint men är samtidigt ganska rolig i sin märklighet.

Alltså, Kanal 5: Färjan!!



Här är han!


Kroatien mot Riga: bytt bytt kommer aldrig igen?

Tja, vad kan man säga? Den tänkta resan till Kroatien blir inte av utan det blir en kryssning till Riga istället. Ett bra byte? Hmmppfff----ska väl inte vara otacksam här nu då men hade väl hellre legat på playan i Kroatien än tillbringat två av tre dygn på en kryssningsfärja.

MEN nu ÄR det ju så också att jag har varit i Riga och det ÄR en vacker stad. Jag var där i januari för ett par år sedan så det är SÄKERT mycket finare nu. :-) Låter jag tveksam? Lite kanske men det blir nog bra. Det finns ju soldäck på Viking Line också och barer med många goda drinkar. Dessutom är det Cinderella vi ska åka med så man får väl slänga en titt på Färjanhåkan :-D

Playa de Haninge

Först gymmet och enorma svettattacker i värmen trots att fönstren var öppna på vid gavel. Svidade om till bikini i omklädningsrummet sedan bar det av till Playa de Haninge. Snygg? Knappast :-) svettig hårbotten gör håret ganska ofräscht men vad gör det om man ändå ska till playan och svettas vidare där?

Sol-check, blå himmel-check, hetta-check, matsäck-check, kaffe-check, antal fiskmåsar-MÅNGA, njutningsfaktor trots antal fiskisar-hög!


Playa de Haninge i eftermiddags. Personerna på bilden har inget med texten att göra :-)


Vilken pralin tog jag idag? God eller inte?

Idag fick jag nog tag i en som var varken eller, ni vet en sådan som man gärna äter om inget annat gott finns kvar men som man väljer bort om det finns smarrigare godsaker kvar i asken?

Idag har jag alltså inte åkt till beachen, vilket var det jag egentligen ville, utan jag har varit hemma och donat, diskat, tvättat, strykt och bara varit. Dagen bara försvann. Helt plötsligt var klockan över nio och nu drar den mot halv midnatt. Men det smarrigaste i pralinen var nog fyllningen, för jag kunde prata med Damir och det var så fint och kändes så skönt och mysigt :-)

Nu ska jag nog gå och lägga mig i min renbäddade säng och det är alltid skönt, speciellt om man är nyduschad och ren som jag är just nu :-)

God natt bloggers och sussa sött!

Chuck and Larry

Såg en av de senast inköpta filmerna idag under dvalan. Var väl så där uppmärksam men lyckades se klart utan att somna. Jag har sett fram emot att se den ganska länge faktiskt och blev besviken. Den var för grabbig, för många grabbiga skämt och lite för o-trolig, för överdriven. Visst hade den sina stunder också men jag som inte riktigt gillar Adam Sandler, tyckte att man fick för mycket av det goda. En besvikelse  helt enkelt. Nu hoppas jag på Lost in Translation istället men det får bli en annan zombidag eller en dag då det regnar, för nu hoppas jag att jag ska vara i toppform för beachen imorgon!


Solig dag men migrän :-(

Gick och la mig igår med intentionen att gå och sola vid närmsta sjö. Vaknade med sprängande huvudvärk och sedan har jag gått som i dvala, när jag orkat mig upp från soffan vill säga. Sorgset har jag titta ut på soliga sommarväder men inte kunnat gå ut. Suck! Dessa zombidagar är inte roliga och känns som helt bortkastade.

Nu mår jag bättre dock även om pannan fortfarande har ett massivt tryck. Bakade smarriga blåbärsmuffins enligt eget recept t.o.m.

Hur som helst, idag råkade jag ta en dålig bit ur chokladasken men den är ju en del av helheten, den också :-)


Vilken härlig dag!

Idag har jag haft mycket att dona med. Solen skiner, det är klarblå himmel, mitt nya körkort hämtat, gymmet fick ett besök, ätt fruksallad till lunch och chips till efterrätt - hehehe...inte så bra om man vill leva nyttigt men just nu har jag semester och bara njuter av härligheten!

Och, ja just det, MIN DATOR ÄR KLAR!! Dags att åka och hämta!

Några sommarbilder från Växjö



Fiket i Strandbjörket



Utsikt över Väsjösjön



Strandbjörket



Promenadstråk utmed Växjösjön

Man lär sig av sina misstag...

...och av en händelse har jag nu lärt mig hur man gör styckeindelning i denna blogg, tack vara mina misstagsklickar på länkar lite här och var på nytt-inläggssidan"

Hihihihi...IM GOOOD!

Lär mig min nya device

Jag håller som bäst på att försöka lära mig hur sjutton min nya leksak fungerar. Har lyckats få in ny musik från CD till dator men är inte helt säker på om den har kommit in i IPODEN. VIll också har koll på så att ljudböcker och musik kommer i olika mappar så det blir lite lättare att använda makapären.

Ha det gott!!

Nya DVD igen

Denna gång blev det lite av varje, lite komedi och lite drama i filmerna "Härmed förklarar jag er Chuck och Larry" och "Lost in Translation". När det regnar nästa gång ska jag krypa upp i soffan och titta på dem!

                                                                    

Ipod

Nu är den inköpt!! min ROSA FINA 8 GB IPOD! Visst är den FIIIIIN???? :-))


Life is a box of chocolates....

Visst är det? För mig innebär det nya möjligheter, val och beslut varje dag. Ibland blir det bra, ibland dåligt, det vet man aldrig förrän efteråt. Min chokladbit idag var att äta lunch med mamma på PM nere i Växjö centrum. Vi njöt av maten och av att titta på människor som antingen strosade eller stressade omkring oss. Vi blev i alla fall två av strosarna när vi efter maten gick en shoppingrunda på stan. Det blev en svart klänning för mig och en mönstrad för mamma från Indiska, hör och häpna! Vet inte när jag ens var inne i den butiken senast. Sedan passade vi på att smaka McFlurry Marängsviss också innan vi for tillbaka hem till solen igen.

                           +                

Men för att vara helt ärlig föredrar jag dem nog var för sig :-)

Fika

Strax ska jag ta mig ner till Strandbjörket för att fika med Lena. Trevligt!

Styckeindelning

Hur sjutton gör man stycken i denna blogg? Hur jag än ber mig åt får jag texten i ett enda block. Irriteranade är vad det är, svensklärare som jag är!

8 lr 16? Har storleken någon betydelse?

Under en tid har jag velat köpa en IPOD men har inte riktigt velat slå till. För ett par veckor sedan, när jag ändå lämnade in min nyinköpta dator på lagning för andra gången (hmmpfffff) passade jag på att ta mig en närmre titt. Detta var på Elgiganten i Länna och jag bestämde mig för att slå till på en rosa 8 gb som jag ska ha när jag tränar på gymmet, när jag tar mig en längre promenad eller lyssnar på en bok. En IPOD har många användningsområden! Hur som helst hade de ingen rosa och jag avstod köpet. När jag kom ner till Växjö, skulle pappa åka till Tysken, som han kallar Media Markt. Jag passade på att se efter om de hade en rosa 8 gb IPOD men det hade de inte. Istället åkte vi till Elgiganten, där de heller inte hade någon rosa 8 gb. Suck! Har ALLA i hela Sverige rosa 8gbs IPODS???? Inget köp denna gång heller. Nu gick någon dag och jag kände att jag i alla fall ville ha en, skitsamma vilken färg. Alltså tog jag the Black Pearl till tysken för att inhandla en MEN när jag "lekte" lite med ett provexemplar, upptäckte jag att det fanns filmer där i och att man kunde titta på dem med perfekt skärpa och bild! Dessutom var det en 16 gb och inte en 8 gb. Nu fick jag något nytt att tänka på 8 eller 16? 1190 eller 1890? Hmmmm...Helt plötsligt var det inte vara färgen som var problemet utan även storleken (som i vanliga fall inte har någon betydelse - ööööööööhhhh-yeah right!) och priset. Funderingens tid är ju här så jag avstod köp och åkte hem för att tänka en dag. Igår hade jag bestämt mig för att på Elgiganten i Växjö köpa en 16 gb rosa (helst men vilken färg som helst hade gått bra) IPOD. Men hör och häpna, de hade inte ens köpt in några 16 gb!! Alltså inget köp denna dag heller!! Need I say: Jag har fortfarande inte köpt någon!! Måste det vara så in i baljan svårt att köpa en IPOD??

Sol, sol älskade sol!

ÄNTLIGEN har den kommit! SOLEN! Jag njuter för fullt i föräldrarnas trädgård av varje minut jag kan få av denna underbara vitaminkick. Det är lite svårt att förklara men solen liksom ger mig liv igen och tinar upp alla frusna knutar inom mig. UNDERBART är bara förnamnet!

Firar midsommar i Småland

I morgon tar jag svarta pärlan och åker ner till Småland. Tyvärr kan jag inte stanna så länge, bara en vecka, eftersom mitt körkort går ut den 26 juni och jag måste tillbaka till Stockholm för att hämta det nya. Jag har aldrig kört ensam till Växjö härifrån men det ska bli roligt. Pärlan har inte körts så länge heller, bara in till stan och till jobbet så den behöver få gå lite. Jag hoppas på att pappa kan hjälpa mig att ställa in ljusen och att fixa vänster framdäck, där luften går ut men jämna mellanrum, vilket är mycket irriterande. Skulle också vilja åka till Ullared, får se hur det blir.

Sommarlovsfest och körkortsfotografering - uppdatering!

Jodå, visst blev det fest och en ordentlig sådan! Började redan kl 15 och det blev rätt mycket vin och cider och drinkar. Som tur är fick jag skjuts hem och det rätt tidigt ca 23 så jag är ganska tacksam för det. Dessutom tror jag att vi ha blivit portade från värdshuset pga att vi tog med oss glas och drinkar till boulebanan - piiiinsamt! Idag försökte jag sova ut ordentligt för jag skulle ju förnya mitt körkort. Det gick väl ganska bra, jag såg inte så trött och sliten ut faktiskt. Vad smidigt det var förresten!! Bara att ta kortet, och skriva sin signatur! Voila! Klart! Jag fick dessutom se hur kortet kommer att se ut på körtkortet! KUL grej! Däremot åkte jag direkt hem från stan för att jag var så trött. Det blev soffan några timmar :-) sussade sött och hade TVn på i bakgrunden, ganska najs faktiskt. Just nu är jag fortfarande trött men har kunnat äta iaf. Ikväll hoppas jag på att få prata med Mr D. Håller tummarna!

Tar en god väns råd

Nytt liv - ny blogg. Ja det är det som är vitsen med denna blogg. Nu är mitt liv upp och ner pga Ds situation på IOM men goda nyheter: han har fått jobb här i Sverige!! Fantastiskt underbart helt enkelt! Men under sommaren kan vi inte träffas av olika skäl och det har kännts jäkligt jobbigt och jag har väl känt att han inte riktigt har mig i tankarna för jag känner mig inte viktig för honom. Då börjar man ju att tvivla på hans känslor osv men en vän till oss båda sa att han kanske behöver ha sommaren på sig att ordna upp sitt liv och att JAG skulle leva mitt liv och inte planera det runt honom. Hon sa det så självklart och med värme i orden så då helt plötsligt var det just en självklarhet att jag skulle göra saker som JAG tycker är roliga så det ska jag göra nu! GO Cecilia GO Cecilia hihihi Remember that life's a box of chocolates just like my summer will be :-D

Sommarlovsfest och körkortsfotografering

Imorgon är det sista arbetsdagen innan sommaren. Skönt!! Skönt!! Skönt!! Sparlågan är på väg att slockna den också så jag behöver ha ledigt. Vi ska på avslutningsfest på jobbet till Enskede och det brukar bli lite fest av det hela då. Jag räknar med att vara bakis på onsdag - får väl se till att inte vara för bakis för jag ska ta kort till mitt nya körkort då och det vore ju skit om man så bakis ut på det. Ska ju ändå ha det i tio år hahaha

Nyinköpta DVD

Eftersom det var så regnigt i helgen bestämde jag mig för att köpa några nya DVD-filmer. Det blev följande:

                                                 
Batman                                      Harry Potter                              Gamla godingen Indy       och lite Simpson  

Vackra Utö i Stockholms skärgård

Utsikt från hamninloppet

Andra kanelbullar!!

Dags för en helt ny blogg och ett helt nytt liv, förhoppningsvis. Har ju bloggen på Aftonbladet också men det känns som om den är öppen för så många och att man inte kan bli så personlig där. Dessutom har den bloggen blivit så negativ eftersom så mycket negativt har hänt i mitt liv. Nu ska det bli andra bullar och det är de med kanel!!

Och kom ihåg: Life's a box of chocolates!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0