Adventspyntat

Eftersom vi åker till Småland ikväll och inte kommer tillbaka förrän sent söndagkväll, adventspyntade vi igår kväll. Det blev mysigt och hemtrevligt. Idag ska jag ta itu med strykning av julgardiner och julduk till köksbordet. Jag är nämligen hemma idag då jag blev dålig på jobbet igår. Har väl kanske aldrig riktigt blivit frisk utan hoppades att det skulle gå över ändå men icks sa nicke, inte då! Hur som helst, nu är jag hemma dag och vilar och rättar lite. Det blir säkert bra till slut.

Ha en underbar helg alla!


Till Samuel och andra bakintresserade läsare: Recept på Leilas otroligt goda saffranskaka

Från www.recept.nu

Till 1 kaka:
3 3 st ekologiska ägg
2.5 2.5 dl strösocker
1 1 tsk vaniljsocker
50 50 g smör
1 1 dl mjölk
0.5 0.5 g saffran
1 1 msk ljus rom
3.5 3.5 dl vetemjöl
2 2 tsk bakpulver
1 1 nypa salt
smör och kokosflingor till formen
florsocker till pudring av kakan

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.

3. Smält smöret tillsammans med saffran, rör i mjölk och rom, blanda det med äggsmeten.

4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.

5. Smöra och bröa en sockerkaksform med smör och kokosflingor. Fyll med smeten.

6. Grädda kakan i mitten av ugnen i 25-30 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.

7. Låt kakan svalna något och stjälp sedan upp den på en tallrik eller ett brödgaller. Pudra över florsocker vid servering.


Saffranskaka

Efter att jag kommit hem idag har jag hunnit med följande: Värma portersteken, skalat och kokat potatis, gjort sås, bakat en saffranskaka, rättat prov, fixat vardagsrummet och nu väntar jag på att broccolin ska bli bli mjuka och att Damir och pappa ska komma hem. Själv är jag helt slut, skakis i benen och vill inte annat än att äta och vila!






Hoppas den är lika god som den ser ut!

Bara så att ni vet!


Kan inte äta nötkött......galna kosjukan...



Kan inte äta kyckling.........fågelinfluensa


Kan inte äta ägg.......salmonella


Kan inte äta griskött........är rädd för att fågelinfluensan smittar små grisar



Kan inte äta fisk.........tungmetallerna i vattnet har förgiftat deras kött


Kan inte äta frukt och grönt............insekticider och herbicider
 




Hmmmmmmmmm!!!!!!!!!!!!!

M

M

M

M

M

M
M
M
M
M
M




Så egentligen finns det väl bara choklad kvar





OBS !

'STRESSED'  

baklänges blir
 
'DESSERTS'




Lite roligt på tal om Småland och Stockholm




 
image002.jpg

Fick detta på mailen :-)

Livet kan sammanfattas i två frågor.. 1. Ska jag skaffa hund?

ELLER
...


2. ska jag skaffa barn?



Kom ihåg att det alltid finns ljus i slutet av tunneln




Ha en fortsatt bra dag och glöm inte att ge något till behövande!!!
Tack….
.



Varför ska katter alltid överdriva ?!

 

 

 

 
 

Nu, nu, nu...

...börjar det bli trååååkigt att vara hemma! Regn, regn och åter regn...suck vad grått och trist och vått det är ute. Ska bli skönt att jobba i morgon. Hoppas bara att jag orkar hela dagen. Idag är nämligen första dagen då jag verkligen känner mig frisk, förutom hesheten och svullnaden i näsan och det halsonda så klart. Och så kommer pappa i morgon också! Det är roligt!

Flunsan och kvitton

Efter en veckas feberyror och hosattacker, börjar jag nu bli bättre. Har fortfarande ont i halsen när jag vaknar och är hes, vilket inte är något bra med tanke på att min röst är mitt arbetsredskap.  Det konstiga är att jag inte hunnit bli så rastlös än, vilket jag brukar bli när jag börjar bli frisk. Som tur är har jag tre dagar till att kurera mig på och det behövs. Jag sover till 11.30 varje dag och jag som är så morgonpigg i vanliga fall!

Har tittat in på jobbmailen också och det skulle jag ju inte ha gjort så klart. Att jag aldrig lär mig! Bara trubbel. T.ex. har det varit problem med en faktura som jag har redovisat från en av våra resor, men där både pengar och kvitton blev stulna av och därmed har pengarna inte kommit de rätta personerna till hand. Jag anser att jag har gjort min del och att resten är upp till min chef. Nu fick jag ett mail från "fakturamänniskorna" idag, där de undrade vart pengarna hade tagit vägen. De har aldrig mailat mig tidigare så nu blev jag stressad av det. Grrrr...suck...snyft!

Sedan måste jag redovisa en kurs som jag har sökt och gått och redovisat men där jag var tvungen att spara kvittona i fem år för en eventuell kvittokontroll. En stickprovskontroll gjorde att jag är en av dem som ska redovisa kusravgift och resekostnad via kvitton! Hittar inte de kvittorna och denna gången är det mitt fel och inte någon annans. Hoppas, hoppas att de ligger på jobbet!! Snyft!


Kunde inte motstå

Lyckades ta mig till ICA och handla lite. Nedan ser ni vad.



Julmusten - så klart, det var ju den jag gick dit för.
Apelsiner - c-vitaminer behövs och så är de ju goda också.
Lussekatter - ja men visst! Första denna jul.
Pepparkakssandwich - den enda pepparkakan som än så länge kommit in i
detta hus. Drogvarning förstår ni!
Trisslott - lite spänning måste man ju ha i vardagen.

Några timmar senare:

Julmust: halvdrucken
Apelsin: alla kvar
Lussekatt: två uppätna
Pepparkakssandwich: uppäten
Trisslott: skrapad utan vinst :-(


Fuk - stackars, stackars mig

Är hemma idag, ligger i soffan framför TVn och en DVD, sover lite om vartannat, får lite ont i nacken av obekväm ställning, vaknar till av något ljud från filmen, somnar om igen. RIIIIING! Jobbet ringer och väcker mig om ovidkommande saker. Somnar om. DUNS! Posten har kommit, släpar mig ut till hallen för att hämta den, tar en sväng runt köket, tar lite kall dricka och tillbaka till soffan igen. Somnar om. RIIIING! Jobbet ringer IGEN! Men vad fan! Jag är ju FUK ju! :-/

Sådan har min förmiddag varit och nu är filmen slut, dags för en ny. Dessutom fick T mig att bli läskad av julmust så nu måste jag ta mig till ICA och inhandla Apotekarnes sådan. Mumsigt!

Vilken helg! :-( för det mesta men även lite :-)

Mådde hur bra som helst under de förutsättningar som har dykt upp. Var hemma hos ett par kompisar och fikade och pratade till sent in på natten i fredags och det var mycket trevligt. Vid 4 vaknade jag av att jag hade världens huvudvärk och mådde illa - good...migrän igen fair enough...har haft det jobbigt ett tag tillbaka på jobbet. Sov till 12, åt frukost, gick och la mig och sov till 14. Damir jobbade lite så det gjorde inget att jag sussade en stund som tur var. Mådde helt ok men tung i huvudet under lördagskvällen. Skönt att jag var på bättringsvägen tyckte vi båda, eftersom vi hade några saker inplanerade på söndagen.

Tidigt söndagmorgon: vaknade av att jag hade ont i halsen, frös, och skakade i hela kroppen. Första tanken: helvetes jävla skit men det säger jag inte högt :-) Damir hjälpte mig med dunderalvedon och vatten och jag sov än en gång till 12. Frukosten var framställd - ja jag vet, jag är lite bortskämd :-), sen en dusch och på med kläderna.

Vid tre, trodde vi, skulle vi till Globen och Monster Jam. Jag fick ett infall och tittade på biljetterna och såg att det hela balunsen började redan vid 14! Med feberyror (jag)  och biljetter (Damir) i högsta hugg fick vi ta bilen till Globen och alla ni som har varit där vet att det inte är jättelätt att hitta parkeringsplats i just detta område. Till slut gjorde vi det och vi kunde inta våra platser bredvid pappor och mammor med sina små förväntansfulla telningar av olika ålder.

I det stora hela var det faktiskt ganska häftigt. Det var varierande med monsterbilar, cyklar, crossar och lite hiphopdans.








När katten är borta...

...på fotbollsträning en fredagskväll, passar det väl alldeles utmärkt att ta sig ett glas vin (eller typ 5) och ringa en vän. Sagt och gjort, fram med boxen och telefonen och ner i soffan. Tre timmar senare kom katten hem, boxen hade avsevärt mindre innehåll, flera toabesök var gjorda och en massa ord hade passerat. Jag får väl erkänna att jag blev ganska rund under fötterna. Konstigt att det kan hända bara av att sitta i soffan...

Idag har burken med de stora huvudvärkstabletterna kommit fram för att inte tala om hur många resorb som åkt ner genom strupen (equals the amount of wine drunk yesterday).

Katten byter nu däck på min bil och jag har hängt tvätt och slappar nu framför TVn. Rättvist? Nej, inte direkt men jag ska hitta på något att gottgöra honom som tack för hjälpen.

/Der Kater

RSS 2.0