Den som väntar på något gott...

...väntar alldeles för länge om det gäller inlägg i min blogg. Sorry! Har lite mycket omkring mig just nu med jobb och annat så jag har inte lust att skriva helt enkelt. Tråkmåns, jag vet :-(

I morgon åker jag ner till Småland över helgen. D åkte redan ikväll. Han ska nämligen hämta sin nya bil. Ska hjälpa pappa med att rensa ur farmors hus också. Under påsken ska vi vara hemma - någon som vill komma och hälsa på? Äta lite påskmiddag kanske? Vore toppenkul! 
 
Dags att ta hand om tvätten och sedan är det bingen som gäller så här på trandagen. Ni vet väl att tranan kom med godis genom skorstenen natten till idag? Jajamen, så ligger det till. *nickar säkert och pedagogiskt*




Skreeiiieeekk...megabromsning inför skorstenslandningen :-D

Stockholm i bilder

Innan jag sätter igång med mina skrivuppgifter till kursen (två texter måste jag skriva då jag slarvat förra veckan och inte lämnat in), ska jag ladda upp några bilder som jag tog idag när jag tog en tur till stan. Vackert väder, sol och blå himmel men oj oj oj så blåsigt! Lite shopping (hmmm...så klart) blev det också på Esprit två tröjor (två båda olika nyanser av blått), Hemtex (nya vita badhanddukar) och lite smått och gott från Stockhome (citron och madelbiscotti, två små praktiska plastburkar med lock, en ask med riven choklad till chokladmjölken och en huvudmassör).




Kan rekommendera biscottin. Har inte provat chokladen ännu men den
är säkert lika god. Det är ju choklad ju! Kan aldrig gå fel!




Världens största påskris?Hittade detta utanför Nordiska museet.


Det var fler som hade svårt att gå i halkan idag.




Om man vill kan man titta in på Lilkevalchs och se denna läskiga utställning.
Tycker den är otäck!

Fin bild över vattnet vid Nybroviken

Yours truly


Drömde mig bort en stund när jag satt i solen. Sen tänkte jag på att dessa
färjor faktiskt kan fastna i isen på Ålands hav så jag reste mig och gick.

Vackert med turistbåtar ut till öarna eller rundturer i Skärgården.


Dramaten i full prakt


Om man blir uttråkad och har monetas kan man ju alltid besöka
Biblioteksgatan...uttråkad - ja det händer, tillräckligt med monetas...nepp


Morgon i plural

- Vad heter morgon i plural? undrar en av mina elever under en svensklektion tidigare i veckan.
- Morgnar, svarar jag varpå en annan elev, som uppenbarligen tjuvlyssnat utbrister:
-VA?? samtidigt som hon rynkar på näsan och tittar undrande på mig.
-Jo, det heter fatiskt så även om vi inte uttalar ordet på samma sätt det skrivs. Eleven tycks godta denna förklaring och återvänder till sin övningsbok och substantiven vi jobbar med just nu.

På tal om morgnar, eller en morgon, just denna specifikt, vaknade jag upp med migrän IGEN! Suck och järnvägar och sockersnö också! När ska jag vara fri från detta elände? Jag HAR tagit det lugnt, jag HAR försökt att inte stressa osv osv...men det verkar inte hjälpa. Dessutom är det fint väder idag, dessutom måste jag jobba och det är därför jag sitter här och skriver i bloggen istället hihihihi

Förresten...kan vinet igår ha något med huvudvärken att göra? Hmmm...det finns ju faktiskt en liten, yttepytte chans att just det är orsaken...

kanske....


Kan inte hålla mig borta

Äsch, här kommer ett trivialt inlägg i alla fall. D åkte till England idag och ska vara borta en vecka. Han har lite att stå i, vilket jag inte går in på här men ni som känner honom vet vad jag menar. Hur som helst och i alla fulla fall, så gick jag ut med N för att äta den däringa indiska middagen vilket vi skulle ha gjort sedan typ i somras (ja, jag skojar inte). Jag behövde verkligen detta och det var trevligt, god mat och en flaska vin hann vi med på de timmar vi satt på restaurangen. Men sedan, efter att ha avverkat allt mellan himmel och jord, mest relationsproblem och huruvida man själv är knäpp eller inte och hur man ska lära sig att uppskatta det man har (ja ni ser ju själva hur djupa vi blev) blev vi vår vuxna vana trogna trötta, eller var det kanske vinet som spelade en liten roll i sammanhanget?

Nu är jag som sagt hemma och trött och ska gå och sussa min skönhetssömn ääääända tills i morgon då det är dags att skriva skriftlig info och annat roligt skolarbete.



Ps. Vi pratade om så mycket att jag faktiskt glömde att berätta att jag i all pinsamhet och vuxet "ja men de är ju praktiska" köpt allvädersstövlar.

Allväderstövlar - amen Cecilia - lägg ner!


Fast de är väldigt praktiska.......

.....

....

faktiskt


Tillbaka på jobbet

...efter sportlov och kortvarig Smålandsvistelse. Det känns ok, trots att jag har en släng av migrän men jag ska inte klaga. Har äntligen fått migräntabletter som faktiskt funkar! Jippiiii! Har väl inte så mycket att säga just nu så jag håller mig borta från risken att skriva enbart triviala inlägg.

Hej hopp gummisnopp!

One of those days...

Japp, idag har jag haft en sådan dag, en riktigt dålig sådan. Men jag antar att alla har sådana dagar ibland. Det bara känns jobbigare när man själv har en, eller hur? Vill inte gå in på saker och ting i detalj utan bara få det ur mig och gå vidare. Det är en ny dag i morgon och då ska jag åka till IKEA och kanske se en bio också. Jag ska göra något för mig själv. Jag är nämligen fotbollsänka både ikväll och i morgon kväll :-( Men visst är det tråkigt att göra saker och ting på egen hand...


Tarkan: Kiss kiss

http://www.youtube.com/watch?v=vRsyyBFcHYQ


Davut Guloglu Katula Katula

http://www.youtube.com/watch?v=FStpO315B7U

Crazy citrus

Köpte dessa cintrusfrukter idag...en av dem är lite märklig



Den stora är en grapefrukt, mitten en mineolas (som clementin ungefär)
och den yttepyttelilla är en kinesisk apelsin (enligt affären). Smakar ungefär
som en clementin.


Yttepytteapelsin


För att niska förstå hur liten den är, jämför jag med en enkrona. Den
stora klyftan är från mineolasen.


Shopping

Hade ett ärende inne i stan idag och var alltså tvungen att ta mig ut i ovädret. Mitt möte gick bra men eftersom jag inte hade varit där tidigare, tog det ett tag innan jag kom fram, ungefär en dyblöt dunjacka, två genomblöta boots och strumpor samt en styck blöt mössa och en massa halkningar och frågningar om var adressen låg exakt men jag var där i tid.

Efter det bar det ut på stan för lite shopping. Jag skulle ha mascara och gick till Åhléns och Lancome och fick där hjälp av en jätteduktig tjej. Jag fick till och med sätta mig i make up-stolen och bli lite pampered! Så klart kom jag hem med mer än mascara (anar att hon så en potentiell hon-har-egentligen-ingen-aning-om-smink-kund). Det blev foundation och rouge också samt en inbokad, kostnadsfri behandling på påsklovet - I like! Jag fick också en gåva värd sitt pris men en massa gott och blandat i.






Ja, ja...vad är väl en bal på slottet?

Trots det kraftiga snöfallet och besvikelsen däröver, har jag det ändå ganska skönt. TVn är på, Chopin spelas där just nu, kaffet puttrar i köket, jag är klädd i mysisar och det är allmänt lulligt och avslappnat - precis som jag ville ha det.

Jag vaknade upp till detta



Snökaos IGEN??




Kan knappt se garaget från balkongen






Får man utbrista WTF???

RSS 2.0