I have reclaimed the kitchen!

ÄNTLIGEN har vi fått VATTEN i köket! Helt underbart att kunna hälla av gammalt kaffe, skölja tomater, hälla av makaronvattnet för att inte tala om att DISKA!



Jag är en LYCKLIG människa idag!

Pimp my toilet


From this......

to.....
this:



Haha! Nu blev ni allt lite avis, eller hur??

Toalettproblem

Ett problem dök upp i morse. Toaproblem närmare bestämt. Hade igår ställt fram den toa som var förbrukad, lagt på locket och snällt ställt fram den så att toamänniskorna bara kunde ta den. När jag kom hem stod den fortfarande kvar! Och luktade illa...D fick ta tag i problemet. Sagt och gjort, han frågade arbetarna och fick till svar: de hämtas en gång i veckan! Ja men kan ni fatta detta? Är det inte helt otroligt?! Jag ringde min vän (har ringt gaaaanska många gånger, därför kallar jag honom vän) fastighetsskötare eller vår BOA (boansvarig) Håkan, och frågade om det verkligen var meningen att de tre toaletttunnorna vi fått skulle räcka i tre veckor. Han lugnade mig och sa att så var självklart inte fallet men jag är fortfarande skeptisk. Den sista tunnan vi har är i användning och den måste bytas ut innan fredag, den saker är lika säker som amen i kyrkan! Torsdag, lovade vår vän HÅkan dock. Hmmmm....det återstår att se...

Ni med fungerande toaletter, dusch, rinnande vatten och avlopp - njut! Jag håller på att bli galen!

Kryssning

Vår sittning i buffé var inte förrän 20.45, vilket i praktiken innebar framför allt två saker:

1. extrem hunger (lunch kl 10.40, snack 15.00)

2. många drinkar i baren

Nedan följer en närmare förklaring i bakvänd ordning:

2. Båte la ut 30 minuter för sent pga flygplatskontroll, dvs säkerhetskontroll med röntgen av väskor men man kan väl säga att vi var i baren 18.15 med vår första drink i handen. För min del blev det en Absolut tropicana, som gav mersmak. Sedan slank både en och annan cosmo och mojitos ner.

1. När det äntligen var matdags, slängde vi oss över buffé men blev allt lite besvikna: litet utbud och slut på mat. Däremot fanns det gott pm vin, både vitt och rött. Tyvärr (eller som tur var?) blev jag så mätt så fler drinkar blev det inte förrän mycket senare och med facit i hand - tur var det!! Bildbevis:



Det finns speglar i taket i korridoren tydligen!

Gick och la míg ganska tidigt, med öronproppar då min rumskamrat var sjuk och sa att hon förmodligen skulle hosta hela natten. Öronpropparna hade hon tagit med sig, gulligt! Jag varken såg eller hörde något när hon kom "hem" och inte heller något av maskinernas oväsen så jag sov ganska bra. Gick upp och åt frulle vid 11-tiden och insåg att jag nog var fräschast av alla fast jag hade ont i huvudet och var så trött. Alla, utom jag, började om. Hur kan man göra det?? Its beyond me...fast sedan mådde de mycket bättre än jag så kanske fick jag skylla mig själv.

Jag hade i alla fall mycket trevligt men det kändes skönt att komma hem, även till ett hem under construction. Förresten, låg i soffan och såg till min fasta en spricka i väggen i vardagsrummet. Note to self: ring vaktis på måndag morgon!

Trevlig lördagskväll alla! Jag ska ta mig över gården till den riktiga toan och göra annan business tror jag....


Kryssning men mest stambyte med bilder

Kryssning med Birka Paradise stod på helgmenyn denna vecka och jag har precis kommit hem därifrån. Men innan jag berättar om den, vill jag berätta om när jag kom hem från jobbet i fredags. Kissnödig var jag och stressad (skulle nämligen åka hemifrån redan 16 för att hinna till båten) och jag hade inte packat klart heller, när jag kom hem. I dörren mötte jag en arbetare som precis kom från min lgh och nu var goda råd dyra. Hur skulle jag göra nu? Vår toa står i hallen och jag ville inte riskera att han kom in mitt i själva akten...sagt och gjort, in med toan i sovrummet, av med ryggan, jackan och stäng dörren och så kunde jag böra min business i fred. Hela tiden var jag dock ganska nervös att han skulle komma in men som tur var gjorde han inte det. Istället passade jag på att ta lite bilder av badrummet.









Vad kan jag säga? Vad säger ni?

Hur som helst, jag kom iväg utan att ha blivit spotted on the loo by someone, var i tid till båten och off we went. Berättar mer i nästa inlägg

Sommarlov och planer

Eftersom jag har ett långt sommarlov och jag är dålig på att vara ensam och hemma och behöver ha lite saker och ting (helst resor) inplanerade, är jag nu på gång att boka resa till Kanada, närmare bestämt Newfoundland. Jag har en kompis som bor där och hon har precis fått en liten kille, Cole så jag vill gärna hälsa på henne. Vi bodde ihop när jag var i England så det är ett tag sen vi sågs.

Det blir en tur till London också och så klart hem till Småland ett par veckor. D har tre veckors semester och en av dem måste han åka till IOM, dit jag inte kan följa med fortfarande men det blir kanske längre fram, vem vet? Vi ska nog åka någonstans tillsammans men vart vet vi inte (ser gärna Grekland faktiskt) och jag är faktiskt inte helt säker på att det blir av heller, det finns nämligen lite obeslutsamhet inblandad hos en av oss, inga namn nämnda. Kanske får jag besök av mina gudbarn också, det hade varit roligt. U och hennes barn ville också komma upp en vecka, så det lutar åt att det blir en fullsmockad sommar, vilket jag behöver och vill ha. Allt för att slippa tänka på jobbet, eller eventuellt jobbyte. Jag vet inte rktigt hur det blir till hösten faktiskt. Det är lite jobbigt på vår skola just nu så jag vill nog byta bransch helt men om inte det går (verkar trögt, har sökt massor av jobb) så får det väl bli en annan skola istället.

Tack och hej, leverpastej

Äntligen!

Nu börjar det likna något....tror jag i alla fall. Rören i trapphuset lyser från och med idag med sin frånvaro, vilket jag tolkar som att de nya är på gång. Vårt badrum är igentejpat så jag antar att de har bilat där också. Ett fint damm har spridit sig över hallgolv, toasits och tvättmaskin (ja, den står i hallen och blir dammig..hmpf) samt köksgolv och övriga tänkbara ytor. Nu menar jag inte att jag är nöjd med att ha det så här. Nej, tvärtom så fick jag väl ett litet utbrott eller två i morse, vilket så klart inte uppskattades av andra vuxna i min omedelbara närhet, men jag är bara glad att arbetet har kommit i gång så det kan avslutas så snart som möjligt.

Go stambyte! (Inspirerat av den fantastiska talk showen Ricki Lake)

I ett desperat försök...

...att undvika att komma hem när arbetarna fortfarande var kvar, tog jag mig en tur till centrum och försökte fixa en klipptid. Mitt hår har blivit riktigt långt och slitet så det var på tiden att det blev klippt. Jag hade tur, fick vänta en timma och sedan satte jag mig i stolen och slappnade av och njöt av att bli pampered i en halvtimma. Jag vet inte hur ni känner men jag kan bli lite irriterad på frisörer som vill prata hela tiden, jag vill bara vara tyst. Jag pratar så det räcker hela dagarna ändå! Ibland säger jag att jag inte vill prata utan bara njuta av stunden och ibland pratar jag lite lätt. Idag genomled jag en märklig, eller kanske snarare sorglig, konversation med en ny frisör men blev så nöjd med själva klippningen att jag nog vill komma tillbaka till henne, trots konversationsämnet (hennes fd ryske man och misshandel osv - ja ni förstår ju).

När jag kom hem, efter inköp av papperstallrikar (krångligt att diska utan vatten och avlopp), upptäckte jag att de inte gjort ett dyft idag. Megabesvikelse! "Kom igen och börja ordentligt, så det blir klart någon gång!", ville jag skrika högt men insåg att det förmodligen inte skulle hjälpa, speciellt då arbetarna hade lämnat plejset flera timmar tidigare. Därför blev det D som fick ta emot det hela, inte lika uppskattat dock men det funkade, i alla fall för mig hihihihi

Duschen i huset mittemot blev invigd av mig idag. Det kändes verkligen som att leva campingliv. Ni vet, när man har ducshat och är ren, ska strumpor, skor och brallor på utan att bli blöta av vattnet som inte hunnit undan eller runnit över...första torka ena foten, på med strumpan, byxbenet och i skon, sedan dags för samma ritual för den andra. Insåg genast att duscha på morgnarna blir det inte - tar för lång tid helt enkelt för att inte tala om eventuell kö.

Snart blir det väl dags att sätta upp skyltarna nedan: Jag kan stå till tjänst med allt utom bad och WC!



/nyduschad, campinglevande hyresgäst


Bilder


Lördag - hall före


Badrum lördag


Söndag


Söndag


Måndag




Toan! Vad tror ni om den här? Den är invigd men med nummer 1.
Vet ej om någon av oss vågar nr 2 på ett tag. Kissa i hallen...hmmmm


Hann med att baka också

Sådana här blev det: Leilas Blueberry cupcakes with crumble, fast mina blev raspberry ones, enorma sådana!:






Utflykt till Sigtuna

I går, istället för att plocka undan och ta itu med tömning inför stambytet, tog vi en tur till vackra Sigtuna. Njut av bilderna nedan.


En av kyrkorna i staden


Kyrkoruin










Inne i stadskärnan


Det gamla rådhuset (har jag för mig)


Vacker utsikt från "Storgatan"

Damir på väg till Hårverkstaden

"Stadskärnan med affärer



Vi hade blivit tipsade om ett café Tant Brun, och hittade det! :-D


Café och inredning är från 1600-talet såsom denna öppna spis



Toa har de oxå - vågar man gå in tros?


JAAA! Det vågade man!




Tack Tant Brun för att gott besök. Hit kommer vi gärna igen!



Vi fortsatte vår vanring i stadskärnan - otroligt vackert!



Sedan tog vi en promenad längs vattnet.





Stambyte

Då är det snart dags, i morgon faktiskt. Då ska hallen plastas in i en dammkorridor för att hindra det fina dammet att komma in i övriga rum. I dag har vi tömt hallen och nu tvättas sista maskinen tvätt. Sedan ska tvättmaskinen flyttas till gästrummet. I morgon, innan jobbet, hoppas vi kunna duscha en sista gång i det gamla badrummet. Vi ska fylla den nyinköpta 25-liters dunken (med kran) med vatten, ta fram spannar till avlopp, då vi inte har detta heller. Det kommer att kännas konstigt att inte kunna hälla av vattnet i diskhon och vi kommer säkert att göra det av vana några gånger innan vi vant oss. Just nu har vi hallbyrån i sovrummet samt alla ytterkläder, allt från badrummet i gästrummet inkluderat innehållet i köksskåpen, som behövde tömmas då även stammarna i köket ska bytas. Men, tydligen får vi vatten i köket efter två veckor, då dessa stammar ska vara bytta. SKönt! 

För övrigt blir det dusch i en källarlokal i huset mittemot. För att ni läsare ska förstå, så innebär det att gå upp en halvtimma tidigare, ta på sig kläder och ta med sig handduk och necessären, gå 100 meter, förhoppningsvis inte stå i kö, för att sedan duscha där andra duschar och har duschat, för att sedan gå tillbaka till det dammiga hemmet och äta frukost. Det är ändå skönt att det äntligen sätts igång, för då blir det färdigt snabbare och fint också.

I morgon ska jag också lämna in bilen på service - allt på en gång liksom, men det är bättre att få det gjort. I kväll ska vi lämna bilen och i morgon ska jag köra Ds bil till jobbet.

Bilder kommer i morgon förhoppningsvis


Fantastisk söndag

Började dagen som igår med en långpromenad men denna gång kom D med. Trevligt! Vi träffade på en granne som så klart började prata om stambytet (om vilket D och jag precis hade diskuterat och blivit lite ovänner om då jag stressar upp mig om saker jag inte vet hur de kommer att bli (Ds analys) men så kom hon och lugnade mig faktiskt. Kram till grannen Aina!

Det bästa med idag har varit att solen har skinit och värmt också, i lä så klart. Vi har tvättat våra bilar, jag har dammsugit min och putsat rutorna och D har lagt på sommardäck på den. Oj, oj oj så fin den är nu min lilla humla! Jag önskar att jag hade haft en trädgård att vara i en dag som denna. Den behöver inte vara stor, bara ha en liten gräsplätt och några land att påta i.



Min är ju inte riktigt lika ny men fin ändå. Detta är 2010 års modell.

Svar på dröm

Jodå, han tyckte det lät intressant med två även om det skulle vara jobbigt, min vän med megahuset och två tjejer på gång samtidigt :-D. Fy usch ocu BU! Så får man inte göra, eller får man?

Seeegt

Vaknade sent idag, vid halv 11. Det här med påsklov har bara gjort att jag har vänt upp och ner på hela dygnet - usch! Jag klev upp, drog på mig kläder och gick en promenad innan frukost. Strax före halv 12 var jag tillbaka igen. D, som bara skulle snooza lite och gå upp efter att jag gått i väg på promenaden, snoozade fortfarande.

Kände mig nyttig och fixade ihop en smoothie av banan, grapefrukt, hallon, blåbär och lite mjölk till frukost. Smaskigt! Sedan var vi och tittade på en helt nybyggd lägenhet, så nybyggd att byggnaden inte ens var klart utan fortfarande en byggarbetsplats. Finfin var den men oj så dyr! 8900 kallhyra för 75 m2, pengar vi kan lägga på något annat roligt. Det är synd att den var så dyr för jag vill verkligen flytta och få något nytt i mitt liv men jag får väl hålla mig ett tag till. Om en vecka börjar de med stambytet och jag har sex veckor utan vatten och avlopp att se fram emot istället.

Vi tog en tur till centrum också. Köpte balsam, kläder till Ds barn, och så fixade han några bilder också. Det är kallt ute och blåser snålt. Vi har bara +3 grader brrr, så vi ville hem så fort som möjligt. Vi är sega också och det känns obekvämt. Vi brukar vara aktiva och uppåt men idag bara seeegt. Kanske är det vädret, regn, mulet och blåsigt, som gör det?


Ombyte...

...förnöjer har jag hört! Nytt utseende igen alltså :-)


Fredag

Idag har det varit mulet, regnigt och allmänt mörkt ute. Jag kom liksom aldrig igång känns det som. Inte förrän vid halv 3 hade jag fått på mig riktiga kläder (till skillnad från mysisarna och slappt-shirten), målat mig och faktiskt gått det ärende som D bad mig om, samt tagit upp allt som skulle slängas från källaren, lastat bilen och kört till återvinningsstället. Det kändes bra på något sätt att inte stressa men samtidigt lite jobbigt att aldrig vakna till. Passade på att handla lite också.

Väl hemma, efter en timme eller så, bakade jag en focaccia för första gången...smaskiluringen! Damir kom hem och vi lagade middag. Det blev lax och potatismos med lök och vitlök, också gott. Nu ligger han i soffan och tittar på någon fotbollsfilm och jag bloggar. Känns lite som om jag skrivit det förr :-). Mamma och pappa har kommit hem från Portugal helskinnade, även om de fick stå upp från Köpenhamn ända till Osby, trots inköpt 1:a klass-biljett.

Nu väntar varm, hembakad chokladmuffins och vaniljglass till efterrätt - japp, helt rätt...smaskiluringen det också :-)

Dröm

I natt drömde jag om en kompis. Han hade en megastort hus och två tjejer på samma gång fast de visste inte om varandra. Han var också lite irriterad på mig av någon anledning. Jag var glad för hans skull men tyckte nog inte om att han hade två babes och spelade player. Sedan vaknade jag och messade honom. Har tyvärr inte fått svar än. Han kanske blev chockad? Hihihi


Torsdag

Igår - sol och underbart väder! Jag åkte in till Stockholm för att träffa Gabrijels sambo Jennie, som kom från Småland för en jobbintervju. Vi åt lunch, hon gick på intervjun, vi fikade och på eftermiddagen åkte hon tillbaka hem flera erfarenheter rikare. Det var en underbar dag med solsken, trevligt sällskap och efter jobbet kom Damir in också och vi gick en sväng på stan, innan vi åkte hem för att äta middag och ha en avslappnande kväll. Ännu en härlig dag helt enkelt.




Onsdagen i punkter

* vaknade 9, snoozade till 10
* åt frukost
* dusch
* in till stan för gratis ansiktsbehandling hos Lancome - den absoluta höjdpunkten idag!!
* upp och ner i rulltrapporna på Åhléns för inköp av film och bok samt lång fika med bokläsning
* shopping inköp av en styck jeanskjol och nattlinne
* matlagning: hemmagjorda hamburgare och pommes

Senare i kväll:

* filmtajm: 2012

En bra dag helt enkelt! Passade på att köpa en sådan här också:


Påsklov

Nu har jag påsklov! Idag skiner solen som aldrig förr och jag ska strax gå ut en sväng i skogen. Tidigare idag stod röjning av förrådet på schemat och det har jag gjort så långt jag har kunnat. Men hörrni, shit vad dammigt det blir i ett förråd! Riktigt läskigt dammigt men å andra sidan kan jag inte säga att jag städat så vansinnigt ofta där nere i källaren heller, så det kanske inte är så konstigt när man tänker efter. Men, saker ska slängas och de är uppställda tills D kommer hem och hjälper mig och bär. Jag har nämligen lite ont i min höger arm och min nacke/axlar (kvinnosjukdom???) så jag vill inte riskera något. Usch, nu känner jag mig allt lite gnällig...dags att rycka upp mig och ta en promenad istället.

Påsk påsk på er

Saker och ting blir inte alltid som man tänkt sig

Verkligen inte! Påskafton slutade inte riktigt som vi hade tänkt oss och de sex övernattandena blev inte så många till slut. Some people are very strange indeed! Många tankar har farit i våra huvuden de senaste dygnen kan man lugnt säga. Vet inte riktigt vad jag ska säga utan att säga för mycket, men jag tycker riktigt synd om D. Ger honom en varm kram...




Påskafton

Istället för tre personer kommer nu fyra förmodligen idag och ska ligga över. Vi blir sex och vips blir det svårt att hitta sängplatser till alla. Gabrijel, som skulle ha varit här en månad för att söka jobb, har gett upp och ska åka hem (fast han redan har varit på en intervju), men hans tjej och sambo, har fått en intervju här uppe, så hon följer också med. Ds föräldrar åker hem i morgon så det underlättar på sätt och vis platsproblemet men det finns andra...det unga paret har inte funderat över hur de ska komma hem igen och inga pengar har de...suck! Var man verklingen sådan själv när man var 20? Tog bara dagen som den kom, jobbade inte, tänkte inte, frågade inte utan tog bara allt för givet? Nej, jag tror inte jag var sådan faktiskt. För mig låter det lite som om en del av mina elever i nian faktiskt är klokare än de där två.

Hur som helst, oxfilén är tinad och strax ska frukostäggen kokas. Jag ser fram emot middagssällskap i alla fall.

Glad påsk!


Trevligt besök och jobb

I tisdags hade jag mina kollegor hemma över dagen för att rätta nationella prov. Vi brukar alltid vara hemma hos någon när vi rättar för att komma ifrån skolan och få lite lugn och ro. I år var det min tur. Vi rättade, pratade, åt godis, jag fixade lunch, serverade vin till de som ville och inte körde och genast blev rättningen mycket roligare!
Det var en väldigt trevlig dag och till och med rättningen blev avklarad!

Långfredag

Vaknade till underbart väder men jättetrött och efter en lite orolig natt. Sov dåligt helt enkelt. Hur som helst, kl 10 tyckte jag det var dags att ta sig upp ur den varma goa sängen och äta lite frukost. Tittade lite misströstsamt på diskbänken och bestämde mig för att jag nog behövde diska och rengöra spisen och under spisen och dammsuga men innan dess var jag ju tvungen att damma, så jag satte igång med städningen.

Vid 2 kom D hem och vi drack lite kaffe, åkte och handlade och tittade på den nya fina bilen. Nu har vi ätit middag, som D lagade :-) och han ligger bekvämt i den ena soffan och tittar på fotboll, och jag i den andra, men jag bloggar istället. I morgon kommer hans föräldrar upp och äter påskmiddag. Normalt sett ser ju påskbordet ut lite som julbordet men med fokus på ägg så klart, men av olika anledningar blir det nog bara ägg till frukost i morgon och middagen består istället av oxfilé, inte illa det heller. Det blir nog inte heller så mycket av detpå bilden, men det gör inget, men visst ser det smarrigt ut?


Fredagsmys

Ikväll tänkte jag ha mig en avslappnad kväll med god mat, ej lagad utan köpt för att slippa laga mat, ett par glas vin och något trevligt på TV. Damir är inte hemma, han hämtar sin bil, som denna gång faktiskt är helt klar. Jag är således ensam och tänkte njuta av det. Så här kl 21, har kvällen varit som följer:

1. tvättat två maskiner tvätt
2. ätit smörgåstårta och några färska räkor
3. hällt upp ett glas vin, som fortfarande står på bordet, ouppdrucket
4. ätit påskgodis
5. pratat i tfn
6. sovit i soffan i två timmar

Nu är jag nästan äckelövermätt och törstig, tittar på Plus (var har alla bra filmer tagit vägen??) och har fortfarande inte bäddat rent i sängen. Nu håller jag tummarna för en bra film.


Åh ljuva vår

Äntligen är nästan all snö borta, eller jag menar: Äntligen kan man se gräsmattan på sina ställen. Jag längtar verkligen tills dessa tittar fram


Idag är det Skärtorsdag och mitt påsklov har börjat. Det blir lugnt i några dagar. På tisdag börjar de nämligen byta stammar här i huset. Det gäller alltså att tvätta, tvätta, tvätta som tusan över helgen. Jag är allt lite orolig över det. Att behöva vara utan vatten i 4-6 veckor är inte så roligt. Papperstoa i lägenheten, vatten att hämta i källaren och duschen i huset mittemot. BLÄÄÄÄ! Men, det blir nog bra när det väl är klart, i mitten av maj typ...
 
Åh, ljuva vår, åh ljuva badrum

RSS 2.0